Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Renovera trappan med Formtrappan

Drömmen om en trapprenovering

Något som jag saknar i mitt hem är en trappa. Har tidigare bott i lägenheter med två våningar då det har funnits en trappa. Gillar att man då kan inreda trappuppgången så fint med belysning, växter och tavlor. Men bodde då i en hyresrätt och då får man inte göra om som man egentligen vill. Det blir alltid annorlunda när man bor i något eget för då kan man ändra om hur mycket man vill.

 

 

Min stora dröm är att äga ett hus där man möts i hallen av en pampig trappa. Den ska se lockande ut och väldigt välkomnande när man stiger in i huset. Då ska det vara en välgjord trappa som kombineras både med form och funktion.

 

 

En sak som jag fick reda på här om dagen.

För att förhindra att knäna överskrider buken som gör att man böjer sig mer vid uppstigningen. Då ska trappstegen vara max 21 centimeter höga. Det är också viktigt att ha en vilopunkt mellan sektionerna. Därför ska en trappa bestå av max 15 steg per sektion. Något som jag inte hade någon tanke på. Men man lär sig alltid nya saker varje dag. Andra saker som är viktigt att tänka på är materialet eftersom man vill undvika att halka eller att falla.

Det har faktiskt hänt mig en gång men det berodde inte på själva trappan utan jag var bara stressad. Skulle åka iväg med dottern på en shoppingtur och när jag sprang ner för trappan så snubblade jag. Ena foten blev bruten och det blev ingen shopping den dagen.

En annan plats som jag gillar är undersidan av trappan. Där finns det alltid gott om plats till förvaring eller en myshörna. Något som jag alltid har utnyttjat till allt möjligt genom åren.

 

 

 

Om drömmen skulle bli verklighet

Den dagen jag skulle köpa ett hus så är det mycket att tänka på. Speciellt vid större projekt som att renovera om en trappa. Det är viktigt att materialet har en lång livslängd, har dom rätta måtten, perfekt passform och är hundra procent säker. Då är det bästa att anlita en firma som även gör ett kostnadsfritt hembesök med mätning och konsultation. Med hjälp av företaget Formtrappan får man en trapprenovering genom tre enkla steg till fast pris. Något som jag tycker känns tryggt och bra. Min dröm var förr att ha en vit trappa med svarta trappstegsmattor. Men idag skulle jag hellre satsa på jordnära färger som ger en betydligt varmare känsla.

 

//PUSS

 

 

5 comments / Add your comment below

  1. Vi har två trappor i vårat radhus och vi är såååå trötta på dom. Är svåra och få rena och otroligt dyra att renovera.. mitt nästa boende ska vara enplans 😉 hoppas du fått en bra start på nya veckan, kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan