Inredning, Inspiration, Samarbeten

Renovera fönster

– I samarbete med Speedheater –

Vackra fönster

Något som jag lägger mycket märke till i ett hem är alla fönster. Speciellt i vardagsrummet och i köket där man mestadels spenderar sin tid. Jag personligen gillar stora fönster som släpper in mycket ljus. En annan sak som är viktigt är att alla fönster inte ser alltför slitna ut. Något som man självklart kan göra något åt ifall fallet ligger så. 

 

 

Från gammalt till nytt

Gamla fönster har sin charm och det är något som jag gillar. Men behöver det göras om så betyder det inte en total renovering. Utan antingen kan man fräscha upp det gamla genom att ta bort gammal färg, måla om och att spackla är inte så svårt. Något som jag har erfarenhet från min förra lägenhet. 

 

 

Min erfarenhet

Jag la då mycket tid på att ta reda på alla verktyg som behövdes till all uppfräschning. Vissa saker beställde jag via nätet och andra saker köpte jag hos andra butiker. Istället för att beställa allt jag behövde från samma företag. Det hade varit smartare för mig som behövde verktyg till en renovering av fönster. Kanterna på mina fönster behövdes spackla och det var första gången för mig. Men lyckades väldigt bra och blev nöjd över resultatet. 

 

 

En bra manual för nybörjare

Men för nybörjare kan det vara svårt första gången när man renoverar fönster. För att få ett bra resultat så måste man veta exakt vad man gör och vilka verktyg som behövs. Då behövs en manual som steg för steg ger tydliga instruktioner. Först gäller det förberedelser inför allt som behövs göras om och vilka verktyg som är lämpliga. Sedan ska eventuellt gammal färg skrapas bort och då behöver man veta hur det går till. Ska det målas om så är det inte bara att måla utan färgen ska torkas på ett visst sätt, vilken grundfärg behövs och behöver man slipa. Ja det är en hel del att tänka på och då är det perfekt med en bra manual. 

 

– I samarbete med Speedheater –

 

//PUSS