Allmänt, Personlig

Nisch i sociala medier

 Det här med att hitta sin nisch

Jag minns när jag bestämde mig för att börja blogga var allt tjat om vilken nisch man skulle ha. Samtidigt skulle man ha varierande blogginlägg för att inte bli tråkig. Min tanke var då om hur det egentligen hänger ihop?

Nu ska jag berätta lite djupare om min resa genom åren med att hitta rätt nisch. Vi börjar med min blogg, därefter Instagram och sist med inte minst TikTok. 

När jag började att blogga

På den tiden var jag mest intresserad av skönhet, mode och outfits. Då delade jag mig mycket av det och varierade med vardagsinlägg. Gjorde även ofta kollage med plagg till olika outfits som jag gillade.

Efter något år blev jag djupare och började även skriva om psykisk ohälsa. Då direkt från mitt liv och hur jag jobbar med det. Sedan hände det mycket jobbiga saker i mitt liv, men trots det så fortsatte jag att blogga.

Min blogg idag

Som man ser på min blogg idag så är det mycket fokus på inredning. Eftersom det intresset har växt under senaste åren och tagit över intresset för mode. Varierar även fortfarande med vardagsinlägg, psykisk ohälsa, personliga åsikter och tankar, tips inom skönhet, mode, recept och mycket mer. Därför kan jag inte direkt ha en speciell nisch på min blogg.

 

Instagram

 

När det gäller min Instagram så gillar jag att dela med mig av snygga bilder. Där vill jag att mitt flöde ska gå ihop och därför lägger jag inte upp vad som helst. Om det exempel är ett samarbete så får bilden anpassa mitt flöde. Annars kan det dyka upp vad som helst på min story inom min vardag. Där kan bilderna vara lite hur som helst. 

Men med tiden har jag börjat att hitta min nisch på Instagram. Det är såklart inredning och jag gillar verkligen att lägga upp inredningsbilder från mitt hem. För att ge tips och inspiration till andra som delar samma intresse. 

 

TikTok

 

Nu kommer vi till TikTok som jag inte har haft så länge. Känner mig fortfarande som en nybörjare efter några månader.

Men ganska snabbt hittade jag en nisch som inte är sig lik från mina övriga sociala medier. Där delar jag med mig av filmklipp från filmer, serier och låtar som berör mig. Det kan vara allt möjligt från roligaste klippet från en film till nostalgi. Vill ge tittarna ett gott skratt eller gåshud för stunden. Har även nu fått ett intresse med att klippa ihop videor. Något som man ser på några videos på min TikTok. Just nu är temat skräck med humor som passar bra nu i samband med halloween. 

Så det här med min nisch varierar väldigt mycket. På min blogg blir det som en gott och blandad påse, på Instagram är det inredning och TikTok roligaste klippen från bland annat filmer.

Min Instagram finns här <—

Min TikTok finns här <—

 

//PUSS