Jag var klassens glasögonorm

 

Jag fick mina första glasögon när jag var tre år gammal.

Minns den dagen som om det hade varit igår. Det första jag hade sagt när jag kom ut från optikern var – Oj vad nära marken är nu! Alltså jag tittade ner mot marken och tyckte att den kändes mycket större än tidigare. Det var min pappa som berättade minnet för mig när han levde för han tyckte att det var så roligt. Mina första glasögon var rosa med en rosett som detalj på ena sidan. Riktigt gulliga var dom och jag var så nöjd minns jag. Hade annars väldigt olika glasögon genom åren och i skolan hade jag ett par mörkblåa. När jag började i skolan blev jag retad av vissa personer som kallade mig för glasögon-orm. Det mådde jag inte alls bra av och önskade att min syn skulle bli tillräckligt bra för att slippa bära glasögon.

 

 

 

När jag var tolv år så hände det!

Enligt optikern hade min syn blivit såpass bra att jag bara behövde använda glasögon som läsglasögon. Något år efter det fick jag bara huvudvärk av att använda glasögon och behövde inte bära dom alls längre. Än idag behöver jag inga glasögon men man vet aldrig om det blir en vändning i äldre dagar. Inget som jag oroar mig över eftersom idag tycker jag att det är snyggt. Skulle vilja skaffa mig ett par glasögon utan styrka bara för att. Är nästan avis på andra som bär glasögon men förstår att det inte direkt är roligt att ha fel på synen. Får istället unna mig med solglasögon när det är soligt ute.

 

 

Kan vara dyrt.

Annars är det tyvärr väldigt dyrt med glasögon. Helst vill man ha ett par trendiga glasögon som passar sin ansiktsform och då måste man få hjälp av någon kunnig. Hos misterspex.se finns det ett brett sortiment av välkända varumärken. Du får dessutom låna hem fyra par glasögon i tio dagar. En fördel till är att du hittar glasögon till ett pris som slår allt. 

 

 

– I samarbete med misterspex.se –

 

//PUSS 

15 comments / Add your comment below

 1. Vilken tur du hade som fick bättre syn med åren! Jag har haft glasögon sen jag gick i 7;an, tur det finns så mycket snygga glasögon! 🙂 Kram

 2. Tänk så elaka barn var när man gick i skolan, jag fick glasögon när jag skulle fylla tonåring o det var så himla ledsamt jag vägrade använda mina såg typ inget i skolan:)nu har jag linser men skulle behöva köpa nya glasögon för nu tycker jag det är såå snyggt på andra, bra tips ,kramar

 3. Åh jag tycker det är SÅ fint med glasögon faktiskt!! Tycker dock det är så tråkigt att vissa ska behöva bli retad för det, liksom det är inget konstigt att ha det? Kram <3

 4. Fy vad jobbigt
  I dag är det ju supervanligt med glasögon på barn….
  Själv har jag fått glasögon efter 40 och trivs inte trots att jag numer behöver dem ofta
  Ha en bra kväll

 5. Jag har haft glasögon sen jag var 16 🙂 Ska använda dem jämt men senaste åren har jag liksom låtsats glömma dem 😉 Men ska nog ta tag i och skaffa ett par nya bågar bara så kommer jag använda dem igen, är inte helt nöjd med de gamla längre 🙂 Kram

 6. vad skönt att du kan vara utan. jag tycker det är så snyggt med glasögon men är så himla känslig så har aldrig ens kunnat göra en synundersökning X) men har inget problem med synen iaf 🙂

 7. Vilket fint samarbete 🙂 jag har egentligen glasögon, men är så dålig på att använda dem… gör det nästan bara när jag ska läsa länge eller när jag får ont i ögonen eller när min man säger åt mig att jag sitter och kisar mot TV:n!

 8. Har haft glasögon i många år och min dåvarande optiker klappade händerna och hoppa jämfota när hon upptäckte mitt synfel som hon aldrig hade stött på under sin verksamhet som optiker.

 9. Jag tyckte det var så snyggt med glasögon när jag gick i gymnasiet så jag gick till optiker för att kolla synen, men jag fick till svar att jag kunde få bågar med vanligt glas i om jag ville betala för det, för något annat behövde jag inte. Jag tyckte att de med glasögon såg så smarta ut ? Numera har jag bara läsglasögon, men borde nog pallra mig iväg och kolla synen för den börjar bli lite sämre på avstånd också har jag märkt. Kram fina Netti ???

 10. typ hela min familj alltså på min sida har glasögon jag fick å ja va 16 hemskt pinsamt men just å k om en tjej som jag kände lite sådär hon hae fåt glasögon o hel plötsligt sa ja ok men bara på lektionerna då så ine många ser ha ha

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.