Allmänt, Inspiration, Samarbeten

Hyra bil och 10 tips att tänka på

  ” I samarbete med hyrbil.se “

Att hyra en bil!

Är något som kan behövas ibland och det finns även många som inte äger en bil och speciellt för dom som bor i storstäder. Jag är ett exempel som har erfarenhet med att leva utan en bil sedan många år tillbaka. Kommer ifrån en storstad men bor just nu i en mindre. Har nära till affärer och åker buss till och från jobbet. Något som funkar bra för mig och är van vid det. Men nu handlar inte detta inlägg om mig med mina behov utan nu talar jag om en smartare lösning för er som inte äger eller har tillgång till någon bil just nu.

 

 

Din räddning!

Många individer väljer hellre kollektivtrafik, cykel eller att ha gångavstånd till och från jobbet/skolan på grund av miljön. Men ibland kan behovet av en bil ökas mera beroende på om vad man ska göra. Kanske behöver man en bil tillfälligt över dagen eller flera dagar, kanske över en kväll eller någon timme beroende på vad planerna är. Möjligheten till att det finns någon själ som har kan att låna ut sin bil kan man inte alltid räkna med. Då är det tur att det då finns lösningar på problemet. Då talar jag om hyrbilguiden.se och nu ska jag berätta lite mera om denna grymma sajt som då blir din räddning! “Klicka här för att hyra en bil“.

 

 

Om hyrbilguiden!

Det är en sajt som erbjuder bokningar av hyrbilar i 170 länder på över 22 000 destinationer. Sajten skapades år 2008 och har sedan dess blivit ett av dom största i hela Sverige. Att denna sajt även har en sökmotor som hämtar priser från över 1 200 olika hyrbilsföretag är hur bra som helst. På det sättet hittar du garanterat det lägsta priset som passar just dina behov för att hyra en bil. Det erbjuds även ett stort urval då du har väldigt många erbjudanden att välja emellan. Visst låter det bra? Målet med hyrbilguiden är att erbjuda dom allra lägsta tillgängliga priserna för just dina behov. Inom både fritids- och affärsresande till ett rimligt och effektivt sätt för att boka en hyrbil på.

 

 

Väldigt smart även när du reser utomlands och vill ha tillgång till en bil.

Då är det bara att åka runt till platserna som du vill besöka över dagen eller varför inte en längre bilresa? Möjligheten finns till det mesta och ingenting är omöjligt.

 

 

10 tips på saker du ska tänka på när du hyr bil:

 

1. Priser – Mellan alla företag är det stora prisskillnader av hyrbilar. Det smartaste är att jämföra innan man bestämmer sig.

2. Tider – Ta reda på i förväg om det går att förlänga uthyrningstiden och vad det kostar vid försening när bilen ska lämnas tillbaka. Ta även reda på hyrfirmans öppettider.

3. Ålder – Åldersgränserna varierar mellan olika länder. Är föraren under 25 år tillkommer oftast en extraavgift och vissa hyrfirmor tillåter inte att hyra ut till en ålder på 70 år. Är det flera inblandade förare kostar det även en extra slant.

4. Miltalen – Ta reda på vad avtalen gäller om hur många mil du får köra. Det är vanligast med fria mil men kolla gärna upp om man betalar för tiden eller för milen.

5. Försäkringen – Kolla upp hur försäkringen gäller, om allt ingår och vilken självrisk du måste betala vid en olycka.

6. Leta skador – Du får en lapp med en ritning på bilen i samband med utlämningen. Då ska du markera på lappen vilka skador bilen har när du får den. På det sättet åker du inte på att betala för skador som andra har orsakat.

7. Böter – Får du böter kommer det först till hyrbilsfirman och sedan vidare till din hemadress. Betalar du inte böterna hamnar du på hyrfirmans svarta lista och då får du inte hyra bil där nästa gång.

8. Gränser – Vissa länder är billigare än andra. Som exempel om du hyr din bil i Frankrike och kör till Italien eftersom det är mycket dyrare att hyra i Italien. Men du måste först kontrollera om du får köra till ett annat land med hyrbilen.

9. Debitering – Många hyrfirmor tar en deposition som belastar ditt kontokort när bilen hämtas ut. Därför måste du se till att ditt konto har ett tillräckligt saldo.

10. Extrautrustning – I samband med bokningen måste du tala om vilken extrautrustning du behöver. Som exempel barnstolar och GPS. 

” I samarbete med hyrbil.se ”

//PUSS