Fotografering under mörka tider

I lördags lånade jag dotterns rum för fotografering.

Ville testa hur det skulle se ut med hennes väggar som bakgrund. Hon har mörkgråa tapeter med mönster och var nyfiken på resultatet. Använde då min äldsta systemkamera som jag inte har använt på flera år och en trådlös självutlösare. 

 

 

Det var mulet ute så det blev inte det bästa ljuset. Men placerade kameran vid fönstret för då blir oftast bilderna något bättre.

 

 

Tog på mig en stickad, beige klänning och ett par svarta overknee stövlar. Om jag hade gått ut såhär så skulle jag lägga till ett par svarta strumpbyxor. 

 

 

Nästa gång vill jag ha sol utomhus eller om jag ska placera någon lampa? Nu när det alltid är så mörkt ute skulle det vara bra att satsa på fotolampor. Då behöver man inte vara lika beroende av dagsljuset inför fotograferingar. Speciellt när jag har samarbeten och under helgerna blir det inte många timmars dagsljus. 

 

 

Har ni något tips på bra fotolampor?

 

//PUSS

11 comments / Add your comment below

  1. Åh ja det är så himla svårt med ljus nu under vintern!! Jag har två “studiolampor” men dem tar både sjukt mycket plats och är rätt jobbiga att packa upp så använder dem tyvärr inte ofta alls utan försöker ta vara på det lilla dagsljuset ❤️ Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan