Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Eurovision Song Contest 2021 – Mina åsikter om vinnaren

Jag betygsätter topp 10 från vinnarna i Eurovision Song Contest 2021

Godmorgon denna måndag morgon och hoppas att ni har haft en bra helg? I lördags var det som sagt Eurovision Song Contest och blev så himla besviken. Inte bara för att Tusse hamnade på 14:de plats utan på själva vinnaren. Okej jag visste redan innan att Italien var en storfavorit och enligt oddsen låg den etta sedan länge. Vilket jag inte förstår? Lägg  gärna till en kommentar i kommentarsfältet om ni vet varför? Men jag hade hellre sett Malta som vinnare. Igår plockade jag fram bidragen från 1-10 från finalens vinnare som jag lämnar mina personliga kommentarer om och mina betyg från 1-5. 

 

 

Här är mina åsikter från vinnaren till nummer 10 

1. Italien – En sminkad kille med en annorlunda outfit som har en grupp i samma tema. Låten var tråkig enligt mina öron och framträdandet var inget speciellt. Betyg: 1/5.

2. Frankrike – En ensam kvinna på scenen som sjunger en vacker ballad på sitt hemspråk. Låten gav mig gåshud för det blev mycket känslor som hon förmedlade i sitt framträdande. Hade hellre sett detta bidrag som vinnare. Innan jag såg framträdandet var betyget 2/5 men jag ändrade mig efter att ha sett framträdandet. Betyg: 4/5.

3. Schweiz – En kille som sjunger en powerballad på sitt hemspråk. Framträdandet är väldigt bra med mycket känslor. Gillar låten väldigt mycket och den låg redan från början på min gilla lista. Betyg: 4/5. 

4. Island – En väldigt enkel låt som inte föll mig i smaken. Gruppen hade lite humor i sitt framträdande och var helt okej. Men sångarens röst var inget speciellt och därför föll låten bort i mina öron. Betyg: 1/5.

5. Ukraina – Här ser man en stark kvinna med otrolig utstrålning. Framträdandet är personlig och riktigt bra. Hon sjunger på sitt hemspråk med en vacker röst som ger mig gåshud. Betyg: 4/5.

6. Finland – Här ser vi ett rockband som uppträder med en bra rocklåt. Hade våran låt med Lillasyster vunnit för Sverige så hade vi haft en hård konkurrent i finalen. Jag gillar både låten, deras röster och hela framträdandet på scenen. Betyg: 3/5.

7. Malta – En kvinna med en otroligt vacker röst. Låten är jättebra och detsamma hela framträdandet på scenen. Jag hoppades att det här hade varit vinnaren från början. Betyg: 5/5.

8. Litauen – Alltså jag bara älskar denna låt och har spelat sönder den innan finalen. När jag såg framträdandet så bara älskade jag den ännu mera. Det är mycket humor, snyggt framträdande med mycket dans och sketcher som jag fastande i. Betyg: 5/5.

9. Ryssland – En kvinna som ger otroligt girl-power. När jag lyssnade på låten via Spotify så gillade jag inte låten. Men framträdandet fick mig att tänka om. Med hennes vackra röst så levererade hon hela framträdandet till sitt eget med hennes budskap. Betyg: 4/5.

10. Grekland – En kvinna som levererar en låt med sin vackra röst. Framträdandet fick mig att tänka på Rysslands bidrag från år 2016, “Sergey Lazarev” med låten “You are the only one”. Just med att gå upp i trappor som döljs med all bakgrund på scenen som får allt att se ut som att man flyger. Men tyckte att hon såg så osäker ut på scenen och var väldigt stel i sitt framträdande. Jag personligen älskar Greklands musik men den här gången påminde den mer om typ Charlotte Perrelli år 2008. Vilket gjorde mig besviken. Betyg: 3/5. 

 

 

Sammanfattningen är:

Hade jag valt en storvinnare i Eurovision Song Contest 2021 så hade Malta vunnit. Vinnaren i årets Eurovision Song Contest är ett av det sämsta jag sett på länge genom åren. Skulle hellre ha sett Frankrike som blev tvåa som vinnare för hon gav verkligen allt på scenen som sin egen. Men jag får ändå tvinga mig att säga stort grattis till Italien som vann Eurovision Song Contest 2021.

 

//PUSS

10 comments / Add your comment below

 1. Jag hade också kunnat sett Malta som vinnare. Gillade Finland också. Fast jag gillade Norges bidrag med och blev väldigt förvånad att det hamnade så dåligt som det gjorde. Konstigt år i år! Tyckte synd om England som inte fick några poäng alls. Den var ju bättre än vinnarlåten i alla fall..
  Ha en härlig vecka
  Kram

  1. Jag tyckte det var så dåligt även detta år , förstår inte alls att vi hamnade på plats 14 😜kul att läsa din lista och man kanske måste lyssna mer än en gång på låtarna , kram

 2. Såg inte ESC men hörde att Tusse kom på 14:e plats. Jag vet inte om Sveriges bidrag har blivit sämre med åren eller vad det är för vi har kommit långt ner i flera år nu. Jag tror kanske Sveriges bidrag numera är lite överkurs för denna typ av tävling. De länder som vunnit på sista tiden har haft låtar som går in genom ena örat och ut genom det andra. Jag var glad att jag inte tittade på eländet. Kul att läsa din lista om vad du tyckte om låtarna kram <3

 3. Jag tyckte inget speciellt om Italien, men jag gillade som sagt Litauen väldigt mycket 🙂 Och Finland, hade Limp Bizkit-känsla.

 4. Jag vela att Malta skulle vinna men tyckte dock inte att Italien var dåliga direkt heller bara annorlunda! Tusse har ju haft så mycket problem med rösten så de märktes tyvärr att han inte hade 110 att ge :/

 5. Tyckte många bidrag var riktigt dåliga i år. Blev förvånad över att Norge hamnade så lågt för den är väldigt bra. Italien var sämst! Ville att Schweiz eller Malta skulle vinna men gillade varken Frankrike eller Ukraina.

 6. Jag blev helt besatt av Bulgariens låt, den enda jag tyckte genuint var bra! Jag kan dock inte få Greklands låt ur huvudet hahaha!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Till startsidan