Drömmar om ekonomiskt oberoende 

Alla har nog någon gång drömt om att vara ekonomiskt oberoende.

Tänk tanken om att du aldrig mer hade behövt arbeta och hade sluppit att ha en klump i magen varje gång räkningarna ska betalas, pensionen ska ses över eller när det låter som att tvättmaskinen snurrar på det sista varvet.

Vad skulle du göra om kontot en dag var fyllt till bredden? De flesta skulle nog göra och köpa alla de där sakerna som de alltid har velat göra eller ha. Att resa och skapa sitt drömhem ligger ofta högt upp på listorna.

Förhoppningsvis skulle man inte slösa pengarna på saker som man inte vill ha eller behöver. Att äga flera bilar och köpa de allra dyraste märkeskläderna känns meningslöst om man inte har ett intresse eller verkligen vill ha den där väskan, skorna eller kläderna. Eller har jag fel?

 

 

 

Men vad skulle det egentligen innebära att vara ekonomiskt oberoende? Jag funderade lite på det och kom fram till följande: 

 

Det skulle frigöra tid!

 

Om man hade obegränsat med pengar skulle man ha mer tid. Det skulle finnas tid att göra precis vad man ville eftersom man inte behöver spendera 8 till 10 timmar på arbetet varje dag, fem dagar i veckan. Det skulle istället finnas mer tid över till att njuta av de små sakerna i livet. Det skulle vara möjligt att sitta kvar lite längre vid frukostbordet, att läsa de där böckerna som samlar damm i bokhyllorna eller vad som än förgyller vardagen. Det hade gått att undersöka lottospel som EuroMillions, MegaMillions och SuperEnalotta lite närmare utan att fundera över hur man vinner en storvinst på lotto. Spelandet hade gått ut på att ha roligt och det hade funnits tid över för både nationella och internationella lottospel, och andra casinospel, på ett helt annat sätt.  

Det hade gått att sitta i pyjamasen framför teven en hel dag eller spela spel på datorn och spelkonsolen. Kanske hade man kunnat ta sig igenom de allra svåraste banorna i kidsens Super Mario Bros eller satt sig in i Fortnite, Kingdom Hearts eller några av de andra spelen som är populära nu. 

Det hade till och med gått att sätta sig vid skolbänken igen och studera till något man alltid har velat bli, men som inte har varit prioriterat. 

 Hur som helst, så hade det funnits så mycket mer tid för annat än långa arbetsdagar på jobbet.  

 

 

Det skulle öppna upp världen

 

Hela världen skulle öppnas upp. Det skulle gå att besöka alla världsdelar, upptäcka nya kulturer, platser och träffa människor som du annars inte hade träffat. Tänka att kunna åka till Australien, USA eller varför inte Asien och utforska shoppingstaden Singapore, teknologiska Japan eller varför inte träna på Bali. Man skulle inte bara bli mer berest utan också vidga sina vyer. Fast jag skulle självklart stanna kvar längre perioder på mina drömställen för att inte flyga flygplan allt för mycket. Kanske ut och vandra, cykla eller ta en härlig båttur. 

 

 

Förutom möjligheten att resa och köpa saker skulle man kunna göra saker för andra. Du skulle inte bara kunna skänka en del av pengarna. Du skulle ha tid med volontärarbete och kunna engagera dig i olika hjälporganisationer. 

 

Vad skulle du göra om du hade obegränsat med pengar? Skulle du vara en slösare, sparare eller både och? För de flesta blir nog svaret lite både och. Eller har jag fel igen?

 

//PUSS 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.