Saker som ger terapi för själen

Vid stressiga perioder är det viktigt att inte glömma bort sig själv.

Att försöka fokusera sig även på andra saker som ger terapi för själen. Alltså sådant som man mår bra av för stunden och gör att man känner sig lugnare.Vi alla är ju liksom olika då vi hanterar våra svagheter på olika sätt. Beroende på vad man gillar att göra, intressen och så vidare. Därför delar jag mig av några punkter som ger mig positiv energi för stunden. 

 

 

Detta ger mig terapi för själen:

 

❤️ Att promenera ute i naturen.

❤️ Skriva blogginlägg.

❤️ Fotografera.

❤️ Styrketräning.

❤️ Lyssna på podcast.

❤️ Gosa med husdjur.

❤️ Vara ute vid sjön och gärna ute med en båt.

❤️ Ha kvällsmys med barnen.

❤️ Att få skratta ihjäl mig.

❤️ Ta ett långt skumbad.

 

 

Okej det är inte varje dag jag hinner med alla dessa punkter.

Men oftast blir det i genomsnitt 3-5 av dom. Då gäller det att ta tillvara av stunden och bara vara i nuet. På det sättet kan man lära sig att hantera negativ stress. Det är i alla fall en bra början på en lång hanteringsperiod om man lider av negativ stress. Den stressen kan så småningom utvecklas till en allvarlig hälsofara. Därför måste man börja jobba med sig själv i god tid innan det är försent. Något som hände mig och därför delar jag med mig av det här. 

 

För tio år sedan kunde jag inte ha det här tänket överhuvudtaget.

När jag promenerade, tränade eller skulle koppla av med något var min hjärna alltid någon annanstans. Kunde aldrig vara i nuet, var konstant stressad, ofokuserad och skulle hela tiden tänka ett steg framåt. Eller på gamla tråkiga minnen som bara gav en massa dålig energi. Samtidigt har det ändå tagit många år för mig innan jag har förstått det här med att byta tankebanor. Att bryta det negativa mönstret och istället hitta rätt väg/riktning mot positiva tankebanor. För att hamna där måste man börja någonstans och det här är bara början.

 

//PUSS 

18 comments / Add your comment below

  1. Att få göra roliga saker är bra för själen även om dom tråkiga dyker upp då och då så ska dom trevliga sakerna överväga. Kramis

  2. ja du det är verkligen så på många punkter
    vilka fina bilder . de där träden är öveblommade här nu så tråkigt men ja nu har det ösregnat mera så då kanske de får tillräckligen med vatten

  3. Tack så jättemycker fina du 🙂 <3 Ser verkligen fram emot att få träffa den person som ligger i magen just nu 😀

    Riktigt bra inlägg och mysiga tips. Håller med om att de sakerna på din lista verkligen får än att må bättre och slappna av

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.