När kroppen säger ifrån

Dagen startades med rena kaoset.

I alla fall i min hjärna som inte längre klarar av negativ stress och då säger kroppen ifrån. Blir så arg på mig själv! Att jag aldrig lär mig och varför ökar jag alltid på tempot när mitt mående är som bäst? När jag försöker att dra ner på tempot får jag istället dåligt samvete eftersom det är inget som syns på utsidan. Är rädd för att andra ska tro att jag bara hittar på och drar en ursäkt för att vara lat. Därför bestämmer jag mig för att hålla tyst och tar situationen så gott det går.

 

 

När min kropp börjar säga ifrån känner jag igen några signaler som sätts igång väldigt tidigt. 

Första signaler är att jag blir extra glömsk och virrig. Kan läsa samma text flera gånger om utan att komma ihåg om vad jag har läst. Blir väldigt yr, darrig, svettas och får muntorrhet. magen krånglar hela tiden och ena stunden är den förstoppad och andra stunden blir det diarréer. Kan inte heller slappna av i kroppen och omedvetet spänner jag upp axlarna mot nacken som ger värk mot huvudet. Kan även få ett otydligt tal eftersom många hör inte vad jag säger när jag är stressad. Det var bara några av alla mina symtom som jag gick lite djupare in på. Helt sjukt hur negativ stress kan påverkas psykiskt!

 

 

Det här är bara en kort beskrivning som hände ganska nyligen för ett par veckor sedan.

När jag väl är i det tillståndet har jag svårt att formulera mig i skrift och därför får det vänta tills jag mår bättre. Därför har jag inte kunnat skriva om det här fören nu. Det här händer mig regelbundet men har dålig koll på hur ofta det är. Därför vill jag börja med att anteckna dessa tillfällen för att ha mera koll. När jag mår som allra värst och känner att jag är påväg åt fel håll måste jag backa. För det tar några dagar innan alla symtom försvinner när jag väl börjar att hantera mig med själv. Därför har jag sovit väldigt mycket under alla helgdagar för det behövs till återhämtningen. 

Det var vad jag hade på hjärtat just nu och återkommer med mera inlägg inom ämnet snarast!

 

//PUSS

 ♥

21 comments / Add your comment below

  1. Usch vad jobbigt 🙁 Stress är också bland det värsta som finns för hälsan. Men sen är det så svårt att göra något åt det när man väl blir stressad.
    Jag hoppas du hittar ett sätt som hjälper dig hantera stressen <3 Jag hade en period nyligen som jag var mer stressad än vanligt. Jag började då köra yoga hemma när jag var ensam, mediterade lite och tillät mig inte tänka på någonting som var negativt under dessa stunder.

  2. Jag har känt det senaste att några av mina stressymptomer kommit tillbaka, men när jag läser din så inser jag att mycket av det som händer inom mig just nu beror på stress. Behövde läsa detta och jag hoppas att du snart är tillbaka till dig själv igen! <3 Kram

  3. Men åh fina du, du måste lyssna på dig själv. Hoppas det vänder snart!
    Svar: Ja, jisses kommer ju så mycket smart nuförtiden som man aldrig trodde skulle finnas! Viktigt att hundarna får bra skydd mot värmen.

  4. Usch ja stress ställer då till det rejält 🙁 Det är bra att du uppmärksammat läget nu fina du, ta hand om dig och prioritera din hälsa! Massa kramar <3

  5. Låter väldigt svårt det där! Självklart ökar man på tempot när man mår bättre, men då hamnar man ju där igen. Hoppas du mår bättre nu!

  6. Åh ta hand om dig vännen!! Stress är en som jobbig och komplicerad sak.. svårt att bara veta om det är stressigt “i situationen” eller om det är för mycket för hela kroppen. Bra att få tillräcklig med återhämtning, så viktigt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.