Regler på bussen

Ibland funderar jag seriöst att sätta upp regler för resonörer på bussen!

Inget som jag kan göra i verkligheten men det är något som jag kan skriva av mig om.

Då handlar det om länsbussen som jag åker hem med varje dag efter jobbet som tar runt en timme. Menar också tillfällen när det finns väldigt få resenärer ombord. När jag åker hem från jobbet varje dag så är jag alltid sjukt trött. Det är jag inte ensam om eftersom många andra gärna sover den långa sträckan. Eftersom jag oftast är ensam vid påstigning så sätter jag mig alltid på samma plats. Det är en plats där det finns en krok för att hänga upp väskan.

Avskyr att lägga väskan på sätet bredvid eftersom busskortet gäller ändå för endast en sittplats. Tyvärr finns det många människor som inte förstår det. Sätena på bussen är bekväma och går att fälla bak en liten bit för dom som vill koppla av. Jag är en av dom som alltid gör det inför min lilla tupplur. Då har jag ändå ingen bakom mig att ta hänsyn till.

Innan bussen lämnar Örebro passerar man ytterligare två hållplatser där det kliver på nya passagerare. Bakom mig finns det som sagt hur många lediga platser som helst men ändå ska någon envisas med att sätta sig just bakom mig. Hängde ni med?

 

 

Nu kommer vi till reglerna!

Här är några exempel på saker som jag har upplevt konstant under mina snart åtta år som resenär. Då gäller reglerna till personer som väljer att sätta sig bakom någon som vill sova, trots att det finns mängder av lediga platser. 

 

– Snälla smaska inte tuggummi med öppen mun! För det låter som att du tuggar precis vid mitt öra när du sitter bakom mig. Hatar verkligen ljudet av smaskljud och blir verkligen irriterad av ljudet.

– Banka inte på mitt ryggstöd! Du kunde faktiskt ha valt en annan sittplats där ingen sitter framför dig.

– Ät inte snacks eller mat! Förutom att det låter fruktansvärt illa så känner jag även all lukt. Blä!

– Om ni är flera stycken som ska prata med varandra! Visst får ni prata hur mycket ni vill men sätt er gärna längre fram eller längre bak på bussen. Inte sätet bakom mig

– Använd hörlurar! Om du vill spela, kolla på videos eller lyssna på musik? Då behöver inte alla på bussen höra det. Använd hörlurar så kan du spela hur mycket du vill.

– Nu till det allra värsta! Prata inte i telefon! Din röst ekar i mitt huvud och kan då varken slappna av eller sova. Framför allt! Du får gärna prata en stund i telefon om det är något viktigt men inte hela vägen hem.

 

Det här bör jag skaffa mig och alltid ha med mig i min handväska: Öronproppar, en mask för näsan för att slippa känna äckliga dofter och en stötdämpande platta till ryggstödet. 

 

 

 

Alltså om det finns massor av lediga platser på bussen så förstår jag mig inte på vissa människor. Som väljer att sätta sig just bakom en person som försöker sova. Om det däremot är fullt på bussen? Då är det en helt annan sak! Nu har jag delat av mig mina tankar och skrivit av mig färdigt. 

 

Men helt plötsligt kom jag på några andra saker angående bussresor och andra resenärer! Eftersom det här inlägget blev mycket längre än vad jag hade räknat med så får jag skriva om det en annan dag. 

//PUSS 

12 comments / Add your comment below

  1. Känner igen det där med smaskande av tuggummi. Tycker det är helt fantastiskt att vuxna människor inte kan stänga munnen när dem tuggar, det är ju inte så svårt haha

  2. haha ja fy tusan visst e det irreterande,i morse hade jag en tjej som lagt väskan brevid sig och jag satte mig faktiskt nästan på hennes väska “morr” kramar

  3. Jag förstår att man retar sig på vissa saker. Speciellt när inte personerna i fråga inte tar hänsyn. Jag gillar heller inte när någon sitter och bankar i stolryggen och lyssnar på hög musik. Störigt!! Man borde verkligen ta hänsyn till medpassagerare ?
    Ha en bra Måndag?
    Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.