Nyårslöften, mål eller utmaningar

Nu är det dags att fundera!

Självklart funderar jag på nyårslöften, mål och utmaningar varje år när årets slut närmar sig. Annars brukar jag även under december månad skriva en jul-lista och en årsresumé. Tiden går verkligen sjukt fort så nu måste jag ta tag i det. Iallafall att påbörja lite eftersom det krävs lite planering.

 

Nyårslöften eller mål?

Snart är vi inne på ett nytt år och för en gångs skull har jag faktiskt ett mål inför nästa år. Inget som jag ska ta tag i 1/1 utan det är något som jag ska bli duktigare på. Känner då att jag skulle få bättre kontroll över mitt liv. Nyårslöften har jag aldrig haft utan föredrar istället att sätta upp några mål enligt mina behov. Brukar märka några brister i slutet av året och då känns det bra att då ta tag i det. Alltså saker som jag hade kunnat gjort bättre. Har faktiskt börjat förbereda mig lite smått. Men nu när jullovet och allt annat närmar sig så får jag ta tag i det på riktigt nästa år. Ska skriva ett djupare inlägg om mina mål i ett annat inlägg.

 

Varför har jag aldrig några nyårslöften?

Jag personligen brukar aldrig ha några nyårslöften för det känns så meningslöst. Varför börja med något nytt bara för att det är ett nytt år? Många klassiska löften som många har är att sluta röka, börja träna, bli mer hälsosam, mer ekonomisk och så vidare. Om jag vill ta tag i något som exempel att komma igång med träningen? Då tar jag istället tag i det så fort som möjligt. Ja varför vänta? Det är iallafall min åsikt om det hela för vi alla är liksom olika.

 

 

Mål och utmaningar!

För mig är mål sådant som jag inte har hunnit med under föregående år. Som exempel allt i mitt hem som måste rensas. Då är mitt mål att hinna med vissa saker inom ett halvår eller kanske tre månader. När allt är väl gjort så mår min själ mycket bättre. Utmaningar är något mer spännande som kan se ungefär så här: Jag ska gå på bio alldeles själv, jag ska resa till London med en vän innan sommaren, jag ska lära mig att snorkla. 

Sammanfattningen blir att jag struntar i meningslösa nyårslöften. Istället tar jag tag i mina mål som inte är uppfyllda vid årets slut. Vill bli mera modig och därför peppar jag mig själv med spännande utmaningar. Mer om det i ett annat inlägg.

Nyårslöften, mål eller utmaningar! Använder du något av det inför nya året?

 

//PUSS 

 

16 comments / Add your comment below

  1. Men åh! Du verkar så himla smart fining!! Jag tycker att nyårslöften är helt värdelösa, rent ut sagt. Ingen lyckas hålla sitt mål så pass länge (bortsett från kanske godisförbud eller liknande). Därför kör jag på mina topp 3 mål för varje månad. Lagom långt fokus för att få ut något =) Kram fina <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.