Inspiration, Personlig, Tips

11 saker att göra under regniga dagar

Den här sommaren började bra men under senaste veckorna har det inte direkt varit något badväder. Jag personligen älskar att bada och hade också velat ligga ute i solen. Vill också plocka mer blåbär, ha picknick och upptäcka nya platser. Men tyvärr kan man inte styra vädret och får istället göra det bästa av situationen.

Idag efter jobbet gick jag in på min sista semestervecka och tyvärr ser vädret inte så lovande ut framöver. Vilket gör att planerna får ändras om för jag vägrar hänga läpp på grund av det. Därför har jag några tips som man kan göra hemma under regniga dagar.

 

11 tips på saker man kan göra hemma under regniga dagar:

 

 

1. Sträck kolla på serier/filmer: Det är något som jag älskar att göra och det kan man då passa på att göra med gott samvete.

 

2. Baka eller laga en ny maträtt: Baka har jag redan gjort men ska faktiskt prova på att laga en ny och påhittad maträtt. Självklart ska det räcka till många matlådor som sedan får frysas in i frysen.

 

3. Rensa/organisera i hemmet: Ja tänk bara känslan efteråt när allt är väl gjort. Jag har redan gjort det i skafferiet, kylskåpet, garderoben och i flera lådor. Men det finns alltid fler ställen som behöver rensning och organisering.

 

 

 

4. Läsa böcker/ljudböcker: Jag har inte läst en enda bok på flera år men är så sugen på det. Förra sommaren lyssnade jag mycket på ljudböcker eftersom jag ville kunna göra andra saker samtidigt. Men att läsa en fysisk bok är något speciellt och framför allt som mysigast när regnet knastrar mot fönstren.

 

5. Hemma spa: Solen sliter otroligt mycket både i håret och i hyn. Då passar det prefekt med att ta hand om sig själv lite extra med några behandlingar. Som att lägga en ansiktsmask, smörja in huden extra mycket, vårda håret med hårinpackningar och olja in naglarna.

 

 

6. Möblera om i hemmet: Är man mer fysisk rastlös så är att möblera om i hemmet ett utmärkt alternativ. Faktiskt är det jobbigare än man tror och speciellt när möbler ska flyttas om. Självklart kanske man inte blir nöjd över resultatet men då har man tid att möblera om tillbaka. Annars är det alltid roligt att ändra om med några inredningsdetaljer.

 

7. Måla/rita: För många år sedan målade jag väldigt mycket och hade också en period då jag tecknade. Många använder ritböcker då man fyller i detaljer med färgpennor. Något som passar alla eftersom man inte behöver vara duktig.

 

8. Yoga/pilates: På youtube hittar man en hel del olika träningsmetoder. Jag personligen föredrar hårda och svettiga pass men det kan vara skönt att variera med något lugnare. Som exempel yoga eller pilates.

 

9. Spela spel: Att spela spel är ju hur trevligt som helst. det kan man göra på egen hand eller med någon/några motståndare. Jag personligen gillar väldigt mycket sällskapsspel eller brädspel som man kan spela själv med. Lägga puzzel är också väldigt roligt och perfekt under regniga dagar.

 

 

10. Testa nya frisyrer, makeup eller outfits: På TikTok har jag hittat många fina och enkla frisyrtips som jag vill testa på. Det är alltid roligt att experimentera med smink och se vilka färger man passar i. Att testa på olika outfits från plaggen man har i garderoben kan vara riktigt roligt.

 

11.  Lära sig något nytt “youtube/tiktok”. – Att scrolla på TikTok eller kolla på youtube kan man verkligen göra under en regnig dag. Det finns så mycket tips och inspiration på allt möjligt och nya saker som man kan upptäcka. Vill man lära sig något nytt så är det bara att söka efter det.

 

Det var tipsen som jag hade och hoppas att ni gillade det.

 

 

//PUSS