Undvika att bli trött på våren

Första arbetsveckan avklarad efter att klockorna ställdes fram en timme.

Eller nästan för idag ska jag jobba till klockan 15:00 innan det blir helg.

Det här med att känna av när klockarna ställs fram är något som jag i vanliga fall brukar göra. Men faktiskt inte i år av någon konstig anledning. Jo förutom på eftermiddagen runt klockan tre har jag märkt lite skillnad. Brukar alltid bli sjukt trött vid tre snåret en timme innan jag slutar jobbet. Det blir som att kroppen ställer in sig på någon slags eftermiddags vila.

Men den här veckan har jag klarat mig ifrån tröttheten tills arbetsdagen är slut. Det passar mig mycket bättre då jag får sova gott på bussen när tröttheten slår till ordentligt.

 

Dagens outfit med mitt favoritbälte från Topshop.

 

Varför känner jag mig piggare?

Det har jag faktiskt funderat på eftersom min trötthet inför våren motsvaras annars som en zombie. Men nu tror jag vet vad det beror på!

Under hösten och vintern har jag varit noggrann med att ta mina D-vitaminer nästan varje dag. Brukar som sagt alltid bli otroligt trött till våren eftersom kroppen får då en chock efter alla dessa mörka tider.

När kroppen helt plötsligt får uppleva både dagsljus och D-vitaminer från solen så påverkas kroppen mycket mer än vad man tror. Därför blir många både trötta och deprimerade under just våren.

Till er alla som känner den tröttheten just nu!

Testa med D-vitaminer nästa vinter och börja då redan på hösten innan det blir mörkt. Det tar några månader innan tabletterna ger effekt. Fortsätt med tabletterna fram till våren innan du slutar med dom. Mår du bättre nästa vår och märker skillnad så är det D-vitaminernas förtjänst. Skadar som sagt aldrig att testa!

Önskar er alla en härlig fredag och vi ses senare mina finaste!

 

//PUSS 

21 comments / Add your comment below

 1. Så skönt att du är piggare , jag äter graafs vitamin boost under vinter halvåret, men nu tror jag att jag behöver järn, kramar

 2. Ja så himla mysigt 🙂
  Jaha det visste jag inte att kroppen kan reagera så. Jag har inte däremot inte upplevt en hel vinter med mörker på flera år nu.

 3. Brukar inte märka någon skillnad när vi stället om klockan eftersom det bara är en timme, dock blir jag väldigt trött av vädret på våren 🙁 kram!

 4. Jag känner aldrig av att vi byter tid. Förutom att jag första dagen vaknade av mig själv en timma senare än vanligt 🙂 vaknar oftast av mig själv kring sju, och nu i söndags när min ”klocka i hjärnan” var sju så var den ju åtta efter sommartiden. Så var ju som att jag sovit till åtta istället för sju. Men sen dagen efter känner jag inte av det 🙂

 5. fina bilder på söta dej
  ja tog alltid barnens ad droppar när de va små det hjälpte ofta men nu är ja dålig men nu vill ja va i solen då den är här o det gör en tröttare faktiskt bara vädret
  fin lördag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.