Därför äter jag två ägg om dagen

Jag har blivit helt besatt av kokta ägg.

Äter gärna minst två stycken om dagen. En på jobbet till frukost och en till under kvällen när jag kommer hem. Kokar ägg i 6 minuter för då blir dom sådär lagom hårdkokta och en aning krämiga. Eftersom påsken närmar sig tänkte jag hålla mig till detta ämne om just ägg. 

Ägg mättar väldigt mycket och innehåller mycket vitaminer såsom A, D, B2, B12, E och K. samt mineraler som protein, selen, magnesium, kalium, niacin, järn och jod. Förutom all näringsinnehåll så är ägg bra av många olika anledningar. Här kommer det mera fakta om varför ägg är så bra för hälsan. 

 

 

Du går ner i vikt!

Eftersom ägg är rikt på protein vilket gör att man håller sig mättare under dagen. På grund av det blir det även lättare med att motstå frestelser och småätande.

 

Minskar risken för både depression och benskörhet!

Under vinterhalvåret får vi inte i oss tillräckligt med D-vitaminer av solen. Ägg innehåller kalcium och D-vitaminer som är viktigt för kalkbalansen i tänderna och skelettet. D-vitaminet motverkar depression och hjälper immunförsvaret. Behovet av D-vitamin ökas ju äldre vi blir. Ägg innehåller aminosyror som bygger upp och förnyar cellerna. Vilket kan bromsa åldrandet till utseendet.

 

 

Bra för immunförsvaret och ämnesomsättningen!

Som sagt så är ägg rikt på många vitaminer och mineraler. Ett av mineralerna är Selen som är bra för både immunförsvaret, ämnesomsättningen och avgiftningen. Enligt studier ska man äta två ägg om dagen för att skydda sig mot infektioner, sjukdomar och virus.

 

Friskare hår och naglar!

Aminosyror och mineraler som ägg innehåller gör att håret och naglarna blir finare och friskare. Om du har en krävande dag framför dig? Ät till frukost ägg i kombination med fullkornsbröd eller frukt. Du håller dig mätt längre och orkar mycket mera. 

 

 

Sedan jag har börjat träna mera har jag varit duktig på att äta ägg varje dag. Känner mig piggare, starkare och kanske har naglarna blivit en aning starkare? Vet inte om det är just äggen som är räddningen men ska fortsätta att äta ägg ändå. En sak till som jag kom på! Jag har faktiskt inte varit sjuk på flera månader och kanske har äggen gett mig bättre immunförsvar?

 

Vi avlutar med ett litet tips!

Vill du slippa svårskalade äggskal?

Då ska du hälla i en matsked vitvinsvinäger i vattnet. Det gör faktiskt att skalet lossnar jättelätt och hel klart värt att testa! Ska faktiskt testa det någon gång när jag kommer ihåg det i tid. 

 

Nej ännu är det inte riktigt slut om ägg för här tipsar jag även om lite fint inför påsken!

 

This post contains adlinks from Adviral

 

 

BABOR AMPOULE CONCENTRATES EASTER EGG 2019 / Påskägg Blommor / Girlang Påskägg

 

 

1. Påskpresent – Fyllda chokladägg / 2. Påskägg med chokladägg motiv av Lasse Åberg / 3. Äggkoppar med ansikte (2-pack) / 4. Äggkopp UFO – Egg 51 / 5. Äggkoppar – What came first? / 6. Äggkoppar – Djur (3-pack)

 

//PUSS 

10 comments / Add your comment below

  1. Vilket kul inlägg vännen, visste faktiskt inte allt detta om ägg hur bra det var minsann. Så fina påskägg lite roligare än dessa vanliga,kram

  2. Ägg har fått ett lite dåligt rykte men vi som inte störs ell påverkas så mkt av vad samhället m många av dess medborgare anser och har som budskap kan äta ägg utan större problem, ell hur? Tycker själv det är en myt, det där om att ägg skall vara “farligt” på ngt sätt. Man kan gott och väl äta ngr ägg om dgn t.o.m. m ngt lätt förhöjda kolestrolnivåer, innehåller ju som du nämner en hel del nyttigheter, smidigt att “ta m” också.. Det som är av intr är hur man lever för övrigt, syftar här på kost och träning!

    Hoppas det blev ngr st för dig under helgen, kram ;-)..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.