Att stärka självkänslan och självförtroendet

Nu har jag haft lugg i några veckor och trivs väldigt bra i det.

En lugg ger verkligen en stor förändring då många tyckte att jag var modig som gjorde det. Men jag jobbar faktiskt på att bli mera modig. Det här med luggen var bara ett exempel på en utmaning som jag vågade mig på. Har även andra mindre mål och utmaningar som jag har lyckats uppnå men går inte in på några detaljer.

När jag väl har lyckats så stärks både mitt självförtroende och självkänsla. Har jag kommit sådär långt kan jag börja öka mina mål inför nästa steg. Samtidigt mår jag bättre i själen av att lyckas. Sätter jag däremot alldeles för höga mål som jag misslyckas med så blir det istället bakslag. Då är jag tillbaka på ruta ett igen och det får inte hända. Därför måste allt gå långsamt framåt för att tillslut lyckas hamna i mål. Det är exakt så det funkar när man jobbar med sig själv mot psykisk ohälsa. Att bli av med ångest, panikattacker, oro, depression är en lång resa men det är bara du själv som kan hantera den. Tid, träning och tron på sig själv så kommer du långt.

 

 

Lära sig att förstå!

När jag mådde som allra värst var det svårt att börja någonstans. Det är nu med tiden som jag har börjat förstå mer om vad det egentligen handlar om. Att jag som tidigare var den glada, spralliga, pigga, vågade, spontana tjejen med både bra självförtroende och självkänsla blev helt tvärtom. Hela mitt liv vändes upp och ned. Vad var det som egentligen förstörde mig? Jo långvarig negativ stress som jag inte kunde hantera.

 

 

Att hitta rätt väg!

Jag visste även alldeles för lite om hur negativ stress påverkar psyket och hur mycket det förstör i hjärnan. Det är dom bitarna som förändrade min personlighet men just då trodde jag aldrig att bitarna kunde lagas. Att jag skulle bli mig själv igen och hitta tillbaks till mig själv. Nu är jag som sagt på rätt väg och det är tack vare all lärdom jag har fått genom tiden. Det räcker inte att bara fokusera sig på att sluta stressa, grubbla, oroa sig och hantera panikattacker. Utan jag måste även jobba med självkänslan och självförtroendet för att hitta tillbaka till mig själv. Som sagt är det väldigt många pusselbitar att jobba på och nu har jag äntligen fått insikt om det. Nu är det fokus på att bli mera modig och det här är bara början.

Återkommer med mera information när det händer flera nya framsteg. 

 

//PUSS 

 

33 comments / Add your comment below

  1. Jag blir så glad över att läsa om det här. Att du sätter mindre, små mål för att ge dig själv chansen att uppnå dem är så himla bra. För det är ju precis som du säger, klarar man inte att uppnå det så blir det så lätt ett bakslag och så tar man två steg tillbaka. Vilken självinsikt du fått. You go girl💪

  2. Så härligt att du har kommit så långt att utmana din rädsla för saker och ting. Det jrävs mod att överträffa sig själv. Såson förändra sig. Så fin du är// kram

  3. Så fin du blev i lugg! Passar dig superbra! Jag brukar vara rätt ensam om lugg för de flesta omkring mig väljer att inte ha det. Hoppas du får en underbar helg fina du! Kramar 💖

  4. Du verkar vara en otroligt stark person, även fast du kanske inte ser det varje gång själv, så ser nog många andra det! Kram

  5. Så bra inlägg! Självkänsla och självförtroende är så viktigt och jag har definitvit förstärkt min de senaste åren 🙂 Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.