Inred ditt hem med vackra blommor

” I samarbete med bästaerbjudanden.se ”

 

Jag har alltid älskat gröna växter och blommor!

För det är något som gör mig väldigt glad, det är vackert att titta på, doftar oftast gott och gör mycket liv i hemmet. Tyvärr har jag väldigt lite av det just nu i mitt hem. Faktiskt alldeles för lite men det beror på att jag inte har några gröna fingrar för fem öre. Måste bli bättre på det för det känns både tomt och naket i mitt hem.

   

 

Minnen från min bardom med blommor!

Minns från min bardom att jag redan då var mycket förtjust i blommor. Brukade ofta plocka vilda blommor ute i naturen som jag gjorde vackra buketter av och hängde på tork. Min mamma tyckte att mina buketter var så vackra att hon tyckte att jag skulle bli en florist när jag blev stor. Hade nästan hela mitt rum full av blombuketter som hängde kvar tills jag flyttade hemifrån. Ja det kanske var då mina dåvarande gröna fingrar försvann? Min mamma har däremot väldigt gröna fingrar och minns att det fanns fullt med både växter och blommor i varje fönster. Jag personligen nöjer mig med en eller två växter per fönster och då gärna i större modeller. Blir då mer stilrent men ändå inte helt naket.

 

 

Angående blommor i nuläget!

Visst kan det vara fint med någon fredagsblomma då och då! som en bukett vackra tulpaner ståendes på köksbordet eller på vardagsrumsbordet beroende på vart man befinner sig allra mest. Samtidigt vill jag att blommorna ska vara till liv i mer än en vecka. Färska blommor håller tyvärr inte länge nog även om dom snittas regelbundet. Iallafall för min del med mina icke gröna fingrar.

Annars gillar jag att dekorera med plast eller tygblommor för många ser ändå verkliga ut. Har en hel del hemma gömda i skåpen som ska plockas fram till våren. Enligt mina vanliga planer men börjar att bli lite trött på det. Vill ha äkta blommor och växter.

 

 

Bästa erbjudanden!

Att hitta bra erbjudanden via reklamblad är aldrig fel. När det gäller blommor har Plantagen veckans erbjudande med massor av vackra höstblommor. Perfekt tillfälle för att pynta hemmet med tills det är dags för vår och värme på riktigt.

Många köper faktisk nya blommor eller växter efter att all julbelysning har plockats bort. Då kanske man inte har lust att vänta in tills vårens säsong släpps ut. men samtidigt vill många inte lägga en hel förmögenhet under denna fattiga månad. En utmärkt idé är då att hitta bra erbjudanden som passar ens behov.

 

 

 

Sammanfattningen blir att jag vill fylla mitt nakna hem med nya vackra växter efter att all julbelysning har tagits bort. Vill då inte lägga en hel förmögenhet och istället satsa på bra erbjudanden. Då nöjer jag mig utmärkt med några växter från höstens säsong och har nu hittat några favoriter.

 

//PUSS 

15 comments / Add your comment below

  1. Jag älskar också blommor, men har verkligen inte haft några gröna fingrar. Sen vi flyttade till huset och jag började hålla på mer i trädgården har de faktiskt blivit bättre. Men det finns ju gott om bra växter som faktiskt inte kräver så mycket. Som “fetbladiga” växter, garderobsväxter och faktiskt även orkidéer bara man kommer ihåg att vattna dem lagom.
    Lycka till! <3

  2. Åh! Tack för påminnelsen om att jag måste stanna till och köpa med mig lite mer växter hem! Hade ett par som dog under jul när vi var bortresta, så nu ser det sååå tomt ut hemma. Så tack =) KRAM <3

  3. Blommor gör verkligen så mycket för hemmet, har blommor i dom flesta hörnen här hemma. Dock nästan enbart gröna växter för jag har inga gröna fingrar alls 🙂

  4. Alltså det är ju så himla fint med blommor och växter hemma! Dock är jag så fruktansvärt kass på att ta hand om dem så har nog aldrig haft en krukväxt som överlevt längre än ett halvår, haha. Jag gillar inte plastblommor så mitt knep är istället att torka snittblommor 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.