Mina fobier

Det här med att ha fobier!

Många individer har fobier och det är mycket vanligt. Vissa är det värre för och vissa har det lindrigare. Jag är bland dom lindrigare tror jag? Eftersom jag inte har behövt söka hjälp men det kanske beror på att jag undviker mina fobier.

 

Nu ska jag berätta närmare för er om just mina fobier.

– Likmaskar. När jag bodde hos mina föräldrar så hade dom en kompost på tomten. En dag när jag fick uppdraget att gå ut med komposten fick jag mig en rejäl skräck syn. När jag öppnade locket var det fullt utav likmaskar som kryllade både inuti och under locket. Jag smällde igen locket och bara sprang därifrån. Idag undviker jag allt som har med komposter att göra.

– Att vara under vatten. Det är något som jag har känt obehag av enda sedan som liten. Har till och med gått på konstsimning men fick panik om jag var under vattnet en längre stund. Gjorde allra helst mina konster ovanför vattnet och därför slutade jag efter två terminer. Jag får känslan av att drunkna när jag är under vattnet en längre stund.

– Getingar. Eftersom jag har blivit stucken av getingar så vet jag hur smärtan känns. Så fort det dyker upp en geting får jag panik. Alltså av ren panik då jag bara springer iväg.

 

Det här är inte direkt några allvarliga fobier som jag har. Många har som sagt det mycket värre!

 

 

 Därför måste jag berätta om en mycket värre situation.

Då handlar det om min bästa vän. Hon har fobi för myror. När hon var liten skulle hon rädda en groda som någon hade slängt ner i en myrstack. Utan att tänka sig för hoppade hon ner i myrstacken för att rädda grodan. Hennes föräldrar hörde hur hon skrek av panik och lyfte henne ur myrstacken. Tänk känslan av att har kryllande myror över hela kroppen! Än idag klarar hon inte ens att se en myra på marken. Därför undviker hon vissa platser än idag eller springer iväg i ren panik. 

Har ni några fobier? 

 

//PUSS 

23 comments / Add your comment below

 1. Spännande att läsa! 🙂 Jag har inga direkta fobier, eller inte så allvarliga, tycker inte om typ småkryp o så, men får inte panik 🙂

 2. Jag har fobi för spindlar, fyyytusan för dem haha. Sen för typ sprutor, dock har jag aldrig haft det innan, men nu när jag har fått ta blodprov och spruta mot hepatit osv så har jag varit så nära på att svimma haha 🙂 Jag svimmar av panik såå det kanske är mer att jag har fobi mot att svimma haha nej jag vet inte men när jag svimmar så är det av panik och när man känner symtomen komma (man blir otroligt trött, mår illa, snurra, hörseln försvinner) då får jag ju ännu mer panik för vet vad som håller på att hända, bland det hemskaste som finns usch haha!

 3. usch det är otäckt
  ja har nog drunknat i ett annat liv oxå livrädd för vatten ändå älskar att va vid havet .. mysko
  sen är det spindlar min son har en som din där typ mindre det spelar ingen roll ja inte vet den är äkta men fyfasen ha ha
  min man har fobi för ormar
  och minsta hon är för insekter humlor getingar o allt flygande fä typ vi trodde det skulle gå över men nej

 4. Jag kan absolut inte ha huvudet under vatten! Jag blev nedtryckt under vattnet av min idrottslärare när jag gick i trean. Hon satte handen på mitt huvud, tryckte ner mig och höll kvar. Vi hade en egen simbassäng på vår skola.

 5. Hallå, hoppas du haft en trevlig helg. Min har varit lite upp och ner men ser fram emot den nya veckan m stor tillförsikt. Vad gäller fobier “att vara under vatten” så har jag ett otrevligt minne då FAR min “lärde” mig att simma, (lärde mig själv vid senare tillfälle, 😉 ) Vi var på paradisön i Kroatien “Zut” och vackra Adriatiska havet, tydligen (har ej erhålligt ngt svar fr honom) så uppskattade han ej att jag ej simmade/badade som övr barn så han tog/gick ut m mig på djupt vatten och kastade i mig i det “stora blå” (jag var 8 år, vill jag minnas). Talade om för honom att jag ej ville ell kände för att gå/hamna ute på djupt vatten vilket han ej lade ngn vikt vid, sedan när han knappt bottnade själv så kastade han i mig men jag höll mig fast i hans “tjocka” guld halsband vilket jag ej släppte utan det gick sönder och hamnade på botten vilket jag fått höra i åratal men har bara visat honom mitt missnöje och talat om för honom “som man bäddar får man ligga” och fått hans skratt i ansiktet. Såå, nog om mig nu men kom och tänka på det bara när du “var under vatten” och en av ovan nämnda fobier, vad gäller “likmaskar” och “getingar” har jag däremot inget, ell mkt av intresse förutom när jag gjorde min plikt som värnpliktig och lade mig ner under en övn bredvid ett jordgetingbo men det är en annan historia, 😉 TREVLIG VECKA önskas fr NORRTÄLJE, ;-)..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.