Bli gladare i själen

Alla vi har våra svagare sidor eller något vi behöver förbättras på.

Det kan vara dåliga ovanor som gör att själen inte mår bra längden. Ännu värre om det återgår till negativa tankebanor som utlöser så småningom till depression. Jag vet att det är väldigt svårt att bryta ett negativt mönster. Eftersom jag både har och är fortfarande i den situationen. Det är något som man måste jobba med och självklart tar det sin tid. Men bara man försöker så hamnar man tillslut på rätt bana igen.

 

 

Därför delar jag med mig av några exempel.

 

– Att grubbla på saker helt i onödan! Istället för att grubbla på saker som inte går att lösa för stunden. Ta det som det kommer och allt kommer lösa sig ändå i slutändan.

 

– Försök att fokusera på nuet! Istället för att tänka på allt som har hänt eller som kan hända. Det som är gjort är gjort och det som sker det sker. 

 

– Sprida glädje! Trevliga människor som sprider glädje är härligt och även när jag gör detsamma tillbaka. Alltså även om jag inte mår bra i själen för stunden så lättar det på hjärtat. 

 

– Ge och ta emot komplimanger! Något som även jag är dålig på. Men visst mår man bättre i själen av att ge någon annan beröm för något? Jag blir personligen generad om någon ger mig en komplimang och vet att många känner detsamma. 

 

 

 

– Våga säga nej! För att du inte hinner med allt som du säger ” ja “ till förstörs bara för dig själv i slutändan. Känner du för att säga nej till något så gör det. Tänk själv om det är du som ska be om något? Svaret nej är inte hela världen.

 

– Följ din magkänsla! Känns något inte rätt så välj då en annan väg. Att tvinga sig att göra något som inte känns bra slutar bara dåligt för dig själv.

 

– Bry dig inte om vad andra tycker och tänker om dig! Ingen annan är som du för du är unik som du är. Du ska ändå leva resten av ditt liv med dig själv och vara din bästa vän.

 

 

 

Vissa av punkterna är självklara och vissa behöver man helt enkelt jobba på. Vi alla är ändå individuella då vi har våra personliga styrkor och svagheter. Men det viktigaste är att lyssna på kroppens signaler och undvika negativa tankar. För jobbar man med sina svagheter så blir man starkare i sig själv och då blir du genast en gladare människa.

 

Det här är mina personliga tankar och mål om mig själv som jag delar med mig av.

 

//PUSS 

14 comments / Add your comment below

  1. “Följ din magkänsla! Känns något inte rätt så välj då en annan väg. Att tvinga sig att göra något som inte känns bra slutar bara dåligt för dig själv.” Tänkte precis på dom orden idag! Det är sååå viktigt! Kram!

  2. Så bra saker du tar upp! 😀 Personligen älskar jag att både ge och få komplimanger, men jag vet att många i min kompiskrets har svårt för det! 🙂 Kram

  3. Så himla bra inlägg! Märkte att jag typ måste tänka på ALLA dom punkterna du tog upp. Är verkligen sämst på att leva i nuet, inte oroa mig, inte älta, ta emot komplimanger, inte bry mig om vad andra tycker, osv.
    KRAM! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.