Att pendla i vardagen

Vilket kaos det är med trafiken i Örebro och det är helt galet.

Jag brukar pendla till och från jobbet varje dag men nu tar det extra lång tid. Eftersom det byggs om en hel del i Örebro så stängs vissa vägar av och det innebär väldigt långa köer. Speciellt under rusningstrafiken och det tar tid innan man ens har lämnat staden. Men det är tur för mig som åker buss för då kan jag istället sysselsätta mig med annat. Tycker synd om dom som kör bil för det måste vara frustrerande att sitta bakom ratten när allt står stilla. Jag som alltid är mycket trött efter jobbet och skulle förmodligen bli helt frustrerad av all väntan. 

 

 

För er som kanske undrar?

Jag brukar som sagt pendla med bussen till och från jobbet måndag till fredag. Två timmar om dagen spenderar jag på att åka buss och självklart känns det drygt. Ibland tar det ännu längre tid att pendla beroende på trafiken och årstider. Men försöker ändå att utnyttja tiden så att det passar min vardag.

 

Som exempel på morgonen:

– Jag sminkar mig alltid på bussen.

– Går igenom mina mejl.

– Bloggar eller förbereder blogginlägg.

– Läser och går igenom alla kommentarer på bloggen.

– Fixar och redigerar bilder via appar.

– Läser andras bloggar.

 

När jag åker hem från jobbet brukar jag:

– Fortsätta med att förbereda blogginlägg.

– Går igenom alla nya kommentarer.

– Läser mejl.

– Slutligen tar jag mig en tupplur för det behöver jag efter jobbet.

 

Det blir som sagt mycket bloggjobb för mig på bussen och det passar mig väldigt bra. Trots att jag förlorar minst två timmars fritid på att pendla så får jag ändå göra det bästa av situationen. Att utnyttja tiden till max med aktiviteter som inte behöver göras hemma. Då känner jag att tiden ändå har utnyttjats. 

 

//PUSS 

11 comments / Add your comment below

  1. Vad smart att du utnyttjar pendlingstiden till att bloggjobba! 😀 Jag pendlar en timme till jobbet, men jag kör bil. Tack och lov är det inte så mycket trafik, annars hade jag väl blivit helt galen haha! Kram

  2. Åh, visset inte att det är i Örebro du bor! Jag pluggade där och min sambo är därifrån, så vi är där ganska ofta 🙂 Håller med dig, trafiken där är hemskt just nu

  3. Men guu vad mycket du hinner med! Jag reser nästan också två timmar om dagen, men jag har så många byten att jag hinner liksom inte riktigt sätta mig in och göra något ordentligt… SÅ även om det är en lång bit får du ju ändå en massa gjort – superbra ju =) kram <3

  4. Pendla har jag också gjort mycket i mina dar. Som sagt det tar bort mycket av sin fritid och jag är glad att jag inte gör det idag. Kramis

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.