Samspelet mellan olika husdjur

Jag tycker att det är så himla roligt med husdjur!

 

Speciellt när två helt olika djur upptäcker varandra.

När jag var hundvakt så såg jag till att kaninerna fick möjlighet att skutta fritt i hemmet samtidigt som jag hade koll på hunden. Han är väldigt duktig på att lyssna och får ligga ner när dom är lösa. Vid ett tillfälle när han låg och vilade på mattan i vardagsrummet så blev en av kaninerna nyfiken på honom. Det hör liksom till instinkten att djuren vill undersöka något något nytt som dom inte är vana vid.

 

När kaninerna har öronen framåt betyder det att dom är nyfikna och vill upptäcka något. Ligger öronen bakåt känner dom sig hotade och är rädda. 

 

Tycker att det är viktigt att djuren får upptäcka varandra på ett naturligt sätt.

Som ni ser på bilderna var det den ena kaninen som tog initiativ med att försiktigt smyga fram för att nosa lite på vovven. Vilken tur att jag hade möjlighet att fotografera tillfället steg för steg när dom närmar sig varandra. Om jag däremot inte hade haft koll på hunden så hade han lekt med kaninerna genom att springa efter och då skulle dom bli rädda. Sånt är verkligen onödigt tycker jag och situationen blev istället väldigt bra mellan dom.

Det är kul när allt funkar bra och självklart hänger det på att hunden är väluppfostrad av sin husse och matte samt att han lyssnar på vad man säger. Väldigt go och otroligt snäll. Sista bilden är så himla söt när vovven ” Max som han heter “ ligger som en liten boll.

Önskar er alla en fortsatt härlig lördag och vi ses senare mina finaste!

 

//PUSS

 ♥

12 comments / Add your comment below

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.