Kycklinggryta med spenat

I tisdags fick jag för mig att laga något nytt och fick en idé efter att ha rotat i frysen. Jag hittade stuvad spenat och funderade om det kan vara gott att ha i en kycklinggryta? Jag tillagade dubbelsats eftersom det även skulle räcka till matlådor.

 

 

Ingredienser:

 

• 1000 gram kycklingfilé 

• 2 gula lökar

 • 3 paprikor

 • 3 vitlöksklyftor

 • 2 påsar stuvad spenat

 • 5 dl matlagningsgrädde 

• 3 kycklingbuljong

 • Salt 

• Peppar

 • Sambal oelek

 

 

Gör såhär:

1. Hacka lök och skär paprika i mindre bitar. 2. Skär kycklingfilén i önskad storlek och stek kycklingen tills det blir en aning färg. 3. Häll i löken och stek en stund innan du häller i paprikan. Fortsätt att steka tills även paprikan blir en aning mjuk. 4. Pressa i vitlöken och rör runt. 5. Häll i grädden, spenaten och alla kryddorna . 6. Låt det puttra på svagare värme medan du kokar pastan. 7. Smaka av och krydda på mera efter önskad resultat.

 

 

Herregud så gott det blev och varför har jag inte tänkt på det här förut? Det här ska jag absolut göra om igen och därför tipsar jag er om denna maträtt.

 

 

Jag önskar er alla en fortsatt härlig dag och vi ses senare mina finaste!

 

//PUSS 

13 comments / Add your comment below

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.