Världens godaste jordgubbscheesecake

En cheesecake med jordgubbar, philadelphiaost och digestive.

På midsommarafton bjöd jag på en jordgubbscheesecake som jag hade bakat kvällen innan. Kakan blev verkligen supergod och väldigt uppskattad. Därför delar jag med mig av receptet till er som är sugna på att baka en jordgubbscheesecake någon dag nu under sommaren. Självklart kan du byta ut jordgubbarna mot andra bär om du hellre vill det.

 

 

 Botten:

• 250 gram digestivekex

• 100 gram smör eller margarin

 

Fyllning 1:

• 450 gram Philadelphia ost

• 200 gram osockrade jordgubbar

• 3 st ägg

• 1,3 dl strösocker

 

Fyllning 2:

• 3 dl creme fraiche

• 3 msk strösocker

• 1 msk vaniljsocker

 

 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula sönder kexen och blanda med smält smör eller margarin. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i 5-10 minuter.

2. Kör ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. 

3. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter och låt svalna. Ställ i kylen några timmar eller dagen innan servering.

 

//PUSS

 ♥

 

10 comments / Add your comment below

  1. Men satan i gatan så gott de ser ut 🙂 sv; Coca cola is da shiet 😉 Love love loooove it 😀 Gud ja, jag mår toppen gumman, det är varmt och soligt 🙂 Blir sååå glad av de här vädret..men ögonen kliar..förbannade pollen HAHAHAH någon granne klippte gräsmattan och då satte de igång..näsan kliar, ögonen likaså..nyser då och då..satan 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.