En bra hundförsäkring till en ny vän?

” I samarbete med Svedea “

 

Djur kan vara så himla mysiga och så söta att man bara smälter av kärlek.

Mina kaniner är just nu mina små bästisar som hoppar omkring och håller mig sällskap på min kära balkong. Och som den djurfantast jag är börjar jag självklart att fundera på hur det skulle vara med ett till litet djur. Om ni kommer ihåg så var ju jag hundvakt åt mysiga Max för någon månad sen och sedan dess har jag funderat lite på vad det faktiskt skulle kräva att skaffa en hund. Jag har haft hund när jag växte upp, så jag vet ju vilken kärlek de sprider, men det är klart att det inte bara är att skaffa en ny vän utan att tänka efter före. Så nu har jag suttit och sökt runt en del på nätet.

 

 

Med mitt jobb och mina barn måste jag faktiskt fundera en del innan jag låser mig med ett till djur, men att drömma och fundera tänker jag inte skadar någon. Jag hittade en bra lista på internet som jag tycker tar upp bra frågor kring att skaffa hund och hundförsäkring. Kanske hjälper den här listan även er andra som överväger om ni ska skaffa en liten vän eller inte:

* Vilken ras? – Det är ju inte bara jag i lägenheten och frågan är hur långa promenader jag har tid att gå om dagarna.

* Är jag tillräckligt hundvan? – Tur att jag har Max att träna på och att jag växte upp med hundar!

* Har jag tid att uppfostra en valp? – Frågan är ju om jag faktiskt har det med tanke på mitt jobb, mina barn och mitt stora intresse för fotografering?

* En bra försäkring? – För mig är en hundförsäkring extremt viktig. Om jag skaffar en hund så kommer det att bli en ny familjemedlem som jag vill ska må så bra som möjligt!

 

 

Just försäkringen känns som ett svårt och viktigt val i allt detta. Som tur är så har jag hittat Svedeas sida där man kan ta reda på vad en hundförsäkring skulle kosta och alla olika nivåer på försäkringarna. Fyller jag bara i mina uppgifter och vad jag tänker mig så får jag ett pris direkt på skärmen och det är ju superskönt! Just nu vet jag inte själv om jag har råd eller tid med en hund, men det är ju en riktigt bra tjänst. …och sen är de ju bara för söta.

 

 

Har du hund? Vad fick dig att bestämma dig för att skaffa en hund och hur bestämde du vilken hundförsäkring du skulle ha?

Ha en superfin dag alla finisar!

” I samarbete med Svedea “

//PUSS

 ♥

9 comments / Add your comment below

  1. Jag köpte min första hund när jag var 11, helt själv faktiskt. Det finns både för och nackdelar känner jag. Sen måste man ju se att det passar till vardagen man har, just nu vill jag inte ha hund. Men mysig att hälsa på vovven hos mamma när man åker dit 🙂

  2. Jag skulle också vilja ha hund, men har kommit fram till att jag får avstå från detta 🙁 Den där sista lilla vovven skulle gärna få flytta hem till mig, sååå sööööt!!

  3. Så många viktiga beslut som ska tas innan man ”bara köper” en hund och jösses det är verkligen en djungel därute. Superbra inlägg!

  4. Alltså, jag förstår att det är kul med samarbeten men det känns inte trovärdigt när du skriver om en försäkring som du inte har tecknat. Jag tycker att dina inlägg med samarbeten börjar kännas mer och mer framkrystade och detta var det märkligaste hittills ? Blir nyfiken på hur du tänker kring val av samarbetspartners? Skulle vara intressant med ett inlägg om detta!

  5. När jag arbetade på ett Hundpensionat / Hunddagis så fick vi in en omhändertagande valp från polisen. Jag blev kär från första ögonblicket när min förra chef kom gåendes med valpen i koppel.När utredningen var klar & det var bestämt att han skulle få ett nytt hem så tvekade jag aldrig att låta honom få flytta hem till oss.Min tik som jag redan hade sen innan tyckte inte om mitt beslut i början ? Men dom blev bästisar till slut o delade på allt.Jag hade väldigt tur att hundarna fick vara med mig om dagarna och leka med alla möjliga hundar. Val av hund försäkningen är inte det lättaste & jag skulle aldrig försäkra ett djur hos det bolaget jag har idag ännu en gång.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.