Därför är jag singel

Nu får ni veta varför!

Ni som har följt min blogg i några år vet om att barnens far lämnade mig för snart tre år sedan. Barnen bor hos mig varannan vecka och hos honom varannan vecka. Innan han lämnade mig hade vi levt tillsammans i nästan 12 år och det är nästan ev evighet. Många brukar fråga mig ofta om jag har träffat någon ny men det har jag inte. Det finns liksom ingen tid för mig att dejta och känner inget intresse för det heller. Jag jobbar heltid, pendlar till och från jobbet, på fritiden umgås jag antingen med barnen eller så jobbar jag med bloggen som är ett stort intresse.

 

 

Varför ens stressa in i ett nytt förhållande?

Under min tid som singel har jag sett och hört många andra par som har separerat men dom hittar nya partners nästan direkt efter det. Självklart saknar jag närhet ibland men jag skulle aldrig våga bli kär igen och riskera att få hjärtat krossat åter igen. Det gör alldeles för ont och har gått igenom det alldeles för många gånger i mitt liv. Därför vill jag hellre vara singel för då slipper jag den oron.

 

Det bästa med att vara singel enligt mig är:

 

– Jag känner mig fri.

– Jag kan inreda mitt hem precis hur jag vill.

– Jag behöver aldrig vänta på någon.

– Jag kan titta på vilka tv-program jag vill utan att någon annan byter kanal.

– Jag kan gå runt hemma och se ut hur jag vill.

– Jag slipper bli väckt om nätterna av att någon kommer hem från festligheter.

– Jag kan planera mina dagar exakt hur jag vill.

– Jag behöver inte ha dåligt samvete om jag vill ha en helkväll med bloggen.

 

 

Ja listan kan bli mycket längre än så om jag går in mer på djupet men tycker att det räcker såhär. Men den härligaste känslan är att jag känner mig fri då jag lever mitt liv exakt hur jag vill. För barnens skull är det också bra att jag är singel för självklart tar det tid för dom att komma över våran separation. Inget som barnen har sagt till mig men det är bara en känsla jag har.

” Tiden läker våra sår och det är tiden som bestämmer när alla sår har läkt “. (Ett citat av mig).

 

//PUSS 

16 comments / Add your comment below

  1. Jag minns när du och barnens pappa separerade. Känns galet hur fort tiden har gått men jag är väldigt imponerad av dig ska du veta. Det är starkt att klara sig ur en separation och stå på egna ben. Sen tycker jag det är väldigt snällt mot barnen att du inte hoppade in i ett förhållande direkt efter. Naturligtvis ska man som mamma få leva sitt liv men då jag växte upp med en ensamstående mamma som aldrig dejtade så är jag säker på att dina barn kommer känna samma tacksamhet som jag kände för min.

  2. Riktigt bra skrivet och klokt tänkt 🙂 Skönt att få fokusera på dig och barnen. Kommer mannen med stort K så kommer han, annars är det inte bråttom <3

  3. Att se ut som man vill hemma ser inte jag riktigt som en anledning till att vara singel haha, ens partner ska ju acceptera en som man vill! Men jag förstår allt det andra du skriver och att du känner dig lyckligare som singel, det är ju mycket frihet i det! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.