Lasagne och hemgjord pizzasallad

Godaste lasagnen och pizzasallad!

I söndags lagade jag en jättegod lasagne som jag blev så nöjd över. Köttfärsen tillagade jag på mitt egna sätt men tyvärr så fuskade jag med ostsåsen som redan var färdig. Sist jag tillagade en lasagne gjorde jag en hemgjord ostsås men ungarna tyckte inte att det blev gott och därför köpte jag en färdig ostsås den här gången. Men nu ska jag dela med mig av receptet på köttfärsen.

 

 

Ingredienser:

• 800 gram nötfärs.

• 2 gula lökar.

• 4-5 klyftor vitlök.

• 2 burkar krossad tomat.

• 2 1/2 dl cream fresh.

• 3 stycken köttbuljongtärningar.

• Salt och svartpeppar.

 

 

Gör såhär:

1. Stek nötfärsen tills all vätska är borta och häll i hackad lök. 2. När löken har mjuknat häller du i krossade tomater och cream fresh. 3. Rör om och pressa i vitlök. 4. Smula ner buljongtärningarna och krydda på med salt och peppar. 5. Låt köttfärsen puttra på svag värme i cirka 15 minuter men rör om då och då. 6. Smaka av och eventuellt krydda på mera salt och peppar. 7. Täck en form med lasagneplattor och häll i köttfärs ett lager över plattorna. 8. Gör ett lager till genom samma procedur. 9. Häll över ostsåsen och strö över lite riven ost. 10. Grädda mitt i ugnen med 225 grader i runt 30 minuter. 

 

 

Jag gjorde även en hemgjord pizzasallad och här kommer receptet:

 

Ingredienser:

• En kålhuvud.

• En röd paprika.

• 1 dl rapsolja.

• 4 msk vitvinsvinäger.

• 3 msk vatten.

• Salt och svartpeppar.

 

 

Gör såhär:

1. Skär kålhuvudet i två delar och hyvla kålen med en osthyvel. 2. Koka vatten och lägg i kålen i en durkslag. 3. Häll över det kokta vattnet och låt det rinna av. 4. Under tiden hackar du paprikan i mindre bitar. 5. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. 6. Häll i kålen, paprikan och såsen i en bunke och rör om ordentligt. 7. Låt stå i kylen cirka en timme innan servering.

Maten blev otroligt god och det här måste jag göra om snart igen!

 

//PUSS

 ♥

 

 

 

10 comments / Add your comment below

  1. Jag brukar använda mig av färdig kryddning på påse när jag gör lasagne. Den är jättegod. Ditt recept lät gott så jag får prova det någon gång 🙂 Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.