Tre svalkande tips för varma sommardagar

Från mitt bildarkiv.

Jag kollade igenom äldre bilder från sommaren år 2016 då jag hittade en hel del gott som skapade härliga minnen. Alltid härligt med tillbakablickar och därför ska jag dela med mig av några minnen från nästan 2 år tillbaka till er.

Det handlar om tre smarriga tips som passar perfekt under våra varma och soliga dagar.

 

 

Den sommaren var jag helt galen i frappe som blev en riktig smarrig sockerbomb. Drack det minst en gång i veckan denna sommar och i år ska jag göra det igen.

 

Ingredienser:
• 2 dl kallt kaffe
• 4 msk vaniljglass 
• 1 dl mjölk
Topping:
• Vispgrädde
• Strössel
Gör såhär:
1. Vispa kaffe, vaniljglass och mjölk.
2. Häll upp i ett glas.
3. Toppa med vispgrädde och strö över något valfritt. Jag valde chokladströssel.

 

På ett väldigt enkelt sätt gjorde jag glass till barnen genom att frysa in yoghurt med kiwi. Testade även vid ett annat tillfälle då jag hade i andra bär. Ungarna uppskattade det för det var väldigt gott i värmen den sommaren.

 

 

Jag hade i två olika smaker av yoghurt och la i några skivade kiwi. Så himla enkelt, nyttigt och gott.

 

 

Smoothiebowl åt vi ofta till frukost och herregud vad jag ansträngde mig med dekorationen varje gång. Måste liksom äta med ögat plus att fotografera fina bilder.

Ingredienser:
 
• 1 mango
• 2 dl jordgubbar
• 1 banan
• 3 dl jordgubbsyoghurt med vanilj
 
Till servering:
 
• Granola musli
• Kokosflingor
• Hampafrön
• Kiwi
• Hallon
• Jordgubbar
 
1. Mixa banan, mango, jordgubbar och yoghurt slätt. 
2. Till servering: Häll upp smoothien i en skål och toppa med skivad kiwi, bär, hampafrön, granola/müsli och kokosflingor.

Som sagt!

Det är alltid kul att kolla tillbaka i tiden eftersom jag glömmer lätt bort vissa saker. Det är knappt som jag minns förra årets favoriter? Men nu måste jag ladda frysen med massor av glass och vispgrädde i kylen för jag är sjukt sugen på frappe.
Vem vet? Det kanske blir en frappe för mig redan ikväll på balkongen för det vore helt underbart.  
Jag önskar er en härlig lördag och vi ses lite senare mina finaste!
 
//PUSS 

 

16 comments / Add your comment below

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.