Att leva med innekaniner

För snart 1 år sedan tog jag och barnen beslutet att vi skulle skaffa oss två kaniner.

Innan vi skaffade oss kaninerna beställde jag hem en stor kaninbur med två våningar i snygg design. Eftersom buren står i vardagsrummet så ville jag att buren ska passa in i inredningen och vara rymlig nog för två stycken kaniner.

 

 

Jag har en stor balkong så självklart kan jag ha kaninerna ute, men innekaniner som får vara med oss hela tiden blir mer sociala. Vi öppnar luckan på buren när vi är hemma så att dom kan skutta runt och vara med oss. Det finns två stycken kiss-lådor då den ena står i buren och den andra utanför.

 

Vart köpte vi kaninerna?

Jag kollade på blocket efter privata uppfödare i flera dagar innan vi kontaktade en. Ville inte köpa kaniner från en djuraffär eftersom där är dom oftast skygga då ingen hinner kela med dom. Våra kaniner är uppfödda på en gård hos en familj med flera barn som hjälpte till att ta hand om kaninerna. Kaninmamman är en Vädurskanin och kaninpappan är en Rexkanin

 

Här är en bild när kaninerna var runt 11 veckor gamla.

 

Under sommaren får kaninerna komma ut och skutta i gräset med sina selen på.

 

Men självklart finns det även nackdelar med att ha dom inne och ett exempel är när dom tuggade sönder mina växter i fönstret.

 

Då blir det ajabaja och faktiskt så lyssnar dom när jag säger ifrån.

Problemlösningen blev: Nu har jag tunna, vita gardiner som släpper in ljus över hela fönstret när kaninerna är lösa så nu kan dom inte smyga upp i fönstret längre.

 

Jag har även kanin-säkrat hemmet med att dölja sladdar och andra farliga saker. Det som ni ser på bilden är dolt bakom gardiner så det är ingenting som är synligt.

 

Som sagt kaninerna blir mer sociala av att få vara med oss hela tiden och visste ni att kaniner är flockdjur? Därför valde vi två stycken så att dom har varandra när vi inte är hemma.

 

Det är även viktigt att respektera kaninerna när dom inte vill kela för då drar dom sig undan. Min son var väldigt mycket på dom i början och det minns kaninerna eftersom dom blir reserverade när han går fram till dom. Kaninerna har ett mycket bättre minne än vad man tror.

 

Annars är kaniner väldigt individuella djur och har sina egna personligheter. 

 

 

Det var lite fakta om hur mitt liv är med mina kaniner och ni får gärna ställa frågor om ni undrar något?

 

//PUSS

 ♥

18 comments / Add your comment below

 1. Så kul at läsa!! Var faktiskt jättesugen på att skaffa kanin när jag var mindre, men det blev liksom aldrig riktigt av. Kanske får bli något för framtiden =) Kram <33

 2. era kaniner är ju bara för söta! 😀 när jag hade kanin när jag var yngre så var han ute på sommaren och inne på vintern och det funkade hur bra som helst 🙂 kramis

 3. Visst 😀
  Hahaha aaaw va söta! Kul med dina fiffiga lösningar på sladdproblem 🙂
  Hade en kanin förut jag med, en morgon när jag vaknade så hade den rym ur buren och tuggat sönder internet-kabeln XD

 4. Vad fin bur!!!!! ? vart kommer den ifrån?

  Bra inlägg!! Tack!! ?

  Finns det nåt negativt då?
  Har hört att kisset luktar grymt illa? Hur länge kan de vara själva? Måste man ha två?
  Kan de vara i lägenhet utan balkong? Har läst nånstans de kan vara om de fläktar osv.. (om inte det går o ta med )
  Många frågor det blev!

  1. Kul att du gillade inlägget! Kaninerna har en låda i buren som dom kissar i och den byter jag ut vart tredje dag. Har man bra kiss-sand så luktar det mindre. Efter fyra dagar luktar det illa men jag byter alltid innan dess. Är jag borta en natt så fyller jag på extra mycket mat åt dom och då klarar dom sig bra. Absolut behöver man inte ha två kaniner och en balkong är inte ett måste. Hoppas att du blir nöjd med svaren? 😀 Kramis

 5. Jättefint inlägg om kaninerna, jag har haft en dvärgvädur en gång i tiden.Den var grå. Söta bilder på dina kaniner. Kram.

 6. Sent svar jag vet 🙁 Jag har ingen balkong eller ens en fransk sådan utan har fläkt sommartid för blir bastu inne förstår du nu då? 🙂 bor litet liksom 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.