Att ansvara för sina husdjur

Kaniner är så himla söta och riktigt mysiga husdjur.

Mitt första husdjur var faktiskt en kanin som jag fick när jag var sju år och hade honom i nio år. Jag tog hand om honom helt själv och var otroligt fäst vid honom. Nu har jag och barnen två stycken kaniner och den 27/4 fyller dom 1 år.

 

Här ser ni en bild på Jojo och hennes syster heter Sessi som ser likadan ut fast har lite svart i pälsen på vissa ställen.

 

Här är bilder på ungarna för drygt fem år sedan tror jag.

 

Som ni ser på bilderna så har ungarna alltid varit förtjusta i kaniner och dom tycker att det är roligt att lyssna på mig när jag berättar om mina tidigare husdjur. Skaffar man husdjur tycker jag att man se till att dom får ett så bra liv som möjligt och att ansvara för dom under hela deras liv. Jag skulle aldrig i mitt liv sälja ett husdjur för det skulle göra så ont i hjärtat. Dom blir ändå familjemedlemmar.

Annars hade jag mer än gärna velat skaffa mig en katt eller hund men har inte den tiden för att räcka till eftersom jag är hemifrån nästan tolv timmar om dagen. En katt behöver mycket sällskap och en hund ska inte vara ensam hemma i flera timmar. Därför får jag vänta med det tills den dagen jag blir pensionär haha. 

 Som sagt så fyller våra kaniner snart 1 år och ungarna planerar redan deras kalas. Dom planerar att göra en tårta av frukt och det kommer att bli så spännande att få se resultatet. Jag gjorde också något liknade till min första kanin när jag var liten minns jag. Det är verkligen mysigt med husdjur och hoppas att dom får många födelsedagar framför sig i framtiden med oss. 

 

//PUSS

13 comments / Add your comment below

 1. Vi har två hundar och två kaniner, kaninerna är då ute kaniner.
  Svar: Ja vi har så himla grymma företag på plats så det kommer inte bli annat än super tror jag!

 2. Aldrig haft kanin men de är sjukt söta ? Är kattmänniska, de är ganska självständiga vilket jag tycker om men 12 h om dagen kanske är lite länge o vara ensamma hehe .
  Ha en fin lördag, kram 😀 <3

 3. Mitt första husdjur var en guldhamster som hette Guldis 🙂
  Kaniner är jättesöta.
  Vi har heltidsjobb både jag och sambon. Spike är på hunddagis hela dagarna så det går att ha hund trots att man inte är hemma hela dagarna, det är lite mer kostsamt bara.
  Kram

 4. har man tvvå katter har de sällskap utav varann .
  kaninerna är så söta har väl sagt innan men min egna första kanin dvärj kanin va grå o hette micke :d de e så fina o mysigt sällskap

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.