Mina fem dåliga vanor

 
Att ha dåliga vanor är mänskligt och det är något som vi alla har. Vissa saker vill kanske inte alla erkänna för sig själva eller för andra. Men personligen har jag flera dåliga vanor som jag är medveten om och därför delar jag med mig av mina fem som jag kommer på just nu. 
 
 
 • Jag kan inte ha knäpptyst hemma och sätter på tv:n direkt när jag kommer hem. Ljudet behöver inte vara högt utan vill bara ha lite sällskapsljud i bakgrunden. 
När jag bodde hos mina föräldrar var jag likadan och blev helt tokig när det var tyst. För då tyckte jag hörde andetag eller smaskljud från övriga familjen. Men idag är det absolut inte på det sättet.
Dåliga vanan är att: Elräkningen blir självklart högre i längden. 
 
Jag tonar min hårutväxt var sjätte vecka. Vet att det är alldeles för ofta men jag avskyr att ha en ljus hårutväxt. Egentligen är det bara typ jag som ser det men kan inte sluta att störa mig. Hade det varit tvärtom så hade jag inte brytt mig alls eftersom det är snyggt att ha en mörk hårutväxt till ett ljusare hår.
Dåliga vanan är att: Mitt hår blir mer och mer slitet med tiden. 
 
 

 

 • I mitt hem ser det ut som att jag har ordning och reda tills man öppnar alla skåp och lådor. Det är precis samma som min personlighet. Att det ser bra ut på utsidan men allt är bara kaos på insidan.
Dåliga vanan är att: Att det är verkligen jobbigt att behöva gräva sig fram i skåp och lådor när jag behöver komma åt något. Har jag otur så ramlar även saker över mig när jag öppnar något skåp och det är inte okej.
 
Jag är expert på att lägga ifrån mig saker som jag sedan inte hittar och då även viktiga saker. Blir lika förbannad på mig själv varje gång något försvinner för mig och när jag får leta ihjäl mig utan resultat. Då brukar jag istället alltid hitta något annat som har varit borta en längre tid.
Dåliga vanan är att: Jag är en slarver och måste ha mer struktur i mitt hem.
 
Jag blir stressad av att vänta på någon eller att stå i kö då det känns bara som slöseri med tid. Varför kan jag då inte passa på att meditera eller något liknande?
Dåliga vanan är att: Det skapas bara onödig, negativ stress och sånt vinner jag inte på i längden. 
 
 

 Har ni några dåliga vanor?

 
 
//PUSS
 

21 comments / Add your comment below

 1. Jag är nog tvärtom med ljudet, älskar när det är tyst=)
  Håret… jag skulle verkligen behöva lägga en toning i mitt hår… ljusare eller mörkare…
  Mitt hem är kaos, både utanför och i skåp, haha
  Hitta saker i kaos… inte lätt…
  Stressad är jag sällan… mycket skönt!

 2. Vilken rolig lista 😀 Jag har jobbat väldigt mycket på min dåliga vana så idag hanterar jag det mycket bättre men när saker inte blir som jag planerat, det kunde slå hårt på mig men idag hanterar jag det som sagt mycket bättre.

 3. Kul att du gillade tipset 🙂
  Haha jag har typ samma dåliga vanor. Speciellt när det gäller att stå i kö och vänta. Att vänta är bland det värsta jag vet för jag har inget tålamod alls 😛
  Andra dåliga vanor är nog att jag har extremt svårt att sitta still och jag är lättdistraherad. Jag har vid flera tillfällen påbörjat en ny histora mitt i en annan historias mening. Som tur är så är jag inte hysterisk och på dåligt humör utan jag är nästan alltid asglad och blir glad av minsta lilla. Brukar börja dansa hemma när jag är hungrig och det serveras mat. Min pojkvän brukar säga att bo med mig är lite som att gå på cirkus 😛

 4. GOODmorgon, ja jag har lite svårt att ej "inventera" pers i omgivn, trots att jag här och nu talar om för mig, säger mig att "det ligger hos dem", "det ligger hos henne", "det ligger hos honom" och "här är du maktlös" så kommer det liksom automatiskt i stunden??? Det skulle jag vilja bli bättre på, att bara kunna slääpppa, (det "konstiga/sjuka") ?.. But not, that easy, ??☹️..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.