bloggping   Shopping och Mode   Toppbloggare   BlogRankers.com

Pusha  

Netti Starby - Att vara avundsjuk

Netti Starby

 
Att vara avundsjuk
 
Att vara avundsjuk på andra är väldigt vanligt.
Då man tycker att andra har det mycket bättre än vad man själv har. Visst känner jag så väldigt ofta då det handlar om saker som jag saknar i mitt liv. 
Jag är avundsjuk på andra som bor i fina hus, är lyckligt gifta, har en partner som ser upp till en, dom som har släkt och vänner nära sig och mycket mer. 
Jag lever ett självständigt liv, har två underbara barn och har fast jobb.
 Jag bor i en liten stad som jag inte trivs i och jag har otroligt svårt att lita på andra. 
Det är framför allt jobbigt att lyssna på mina kollegor som lever lyckligt med sina barns pappor och jag är den enda personen som är separerad. Att få höra vilka skojiga familje-grejer de har gjort på helgerna medan jag har inte något att berätta om. 
 
Det kanske finns personer som även är avundsjuka på mig men det har jag svårt att tro?
 
 
 
Just nu jobbar jag på att sluta lägga energi på sådana tankar för det är ingen idé att känna avundsjuka. Det är mycket bättre att fokusera på det man har och att uppskatta sitt egna liv. Jag är ändå jag och det är upp till mig om jag vill må bra och att känna lycka med livet. Att jämföra sig med andra är helt fel då det är bättre att fokusera på det man har. 
 
Det är du som gör dig själv unik!
 
 
//PUSS
 
#1 - elin

Bra inlägg och så sant i det du säger , håller helt med dig!

#2 - Jessica Högberg

Lite avis är vi väl alla ibland men jag tycker nog att jag har det riktigt bra

#3 - pink Unicorn MetalHead

Ja det hade varit såå skönt att haft mer timmar per dygn!
Jag har också jobbat mkt på att inte jämföra mig med andra. Jag tror att även om man skulle få det man ser att andra har så kommer det att dyka upp ytterligare saker hela tiden. Jag brukar försöka tänka att man har bara ett liv och man ska passa på att vara glad och ha det så roligt som möjligt under den tiden., man kommer aldrig att ha precis allt man vill och i slutändan så spelar ju det egentligen ingen roll :)

#4 - Sanna

Fortsätter du tänka sådär så kommer folk bli avundsjuka på den lycka du väljer att omge dig med varje dag, för den kan vara väldigt svår för vissa ibland. Trots att saker och ting ser bra utåt för andra.
Kram!

#5 - Erika

Så sant det sista du skriver och viktigt att ha med sig :)

#6 - Annie

Bra att du jobbar på att lägga energi på annat istället! :) det lönar sig i längden ;)
Du är ju den viktigaste i Ditt liv :)

#7 - Emma Hellström

Ojoj, vad jag håller med dig. Så lätt att känna sig avundsjuk så man nästan glömmer det goda i livet som man faktiskt har.

#8 - Moa Kandelin

Bra att du inser det också! Starkt av dig verkligen.

#9 - Sussi

Jag tror att man alltid kommer vara avundsjuk på det man inte har. Var och än det gäller. Ibland kan jag som lever i ett samboförhållande sakna det där med att bara kunna bestämma saker själv som man kan göra när man är singel. Men du har rätt, man ska vara glad över det man har och inte vara ledsen över det man saknar.. Kram

#10 - Annie

Sv: Tack! ;) jag riktigt längtar tills jag har träningssakerna i min ägo ;)
Hoppas din kväll är bra<3

#11 - Days by Johanna

Vilket ärligt och öppet inlägg du skriver. Tror det är få som skull erkänna det du gör, det är strongt. Jag hoppas du en dag får uppleva det med <3


Svar: Åh tack snälla! <3 Kramis
Netti Starby

#12 - Marie

Vilket bra inlägg!
Tror även att många visar en sida utåt om hur vackert och underbart allt är, för man vill nog inte visa sina dåliga sidor. Du får tänka istället, att de lyckliga människorna kanske bråkar ibland. Och du har ingen som kan bråka med dig på så vis. Förutom barnen då, men alla barn bråkar/trotsar väl nångång. Kanske inte så jätte mycket eller ofta. Men nångång..
Tycker annars att du har en riktigt mysig blogg!

Svar: Det är så himla sant! <3 Kramis
Netti Starby

#13 - Mirre - Sweetwords

Ja man är alltid avundssjuk på något som andra har

#14 - MALIN

Intressant och bra inlägg! Kram

#15 - Matilda

Så sant det du skriver!

#16 - Amanda Forsman

Har känt mig avundsjuk många gånger, men börjar inse att man ska vara glad och uppskatta det man själv har :)

#17 - Linda

AH gud den svenska avundsjukan finns nog inget som retar mig mer än den*S*
Svar: Ja gud, hihi. Trodde inte det,men vilken respons jag fått!

Svar: Jag håller med dig! <3 Kramis
Netti Starby

#18 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Intressant att läsa :). Just nu känner jag nog ingen avundsjuka dock. Uppskattar livet jag har :)

Svar: Vad skönt att höra! <3 Kramis
Netti Starby

#19 - madabouttea.se

Jag tror nog alla upplever avundsjuka nån gång ibland. Jag är nog lite avundsjuk på dig att du är så självständig och klarar så mycket själv fast att du har två barn!

Svar: Åh vad gullig du är! <3 Kramis
Netti Starby

#20 - Johanna Utterberg

Bra att du jobbar med det, jag gör likadant för har varit väldigt påverkad i att jag alltid har jämfört mig med andra och då ser jag ner på mig själv vilket inte är bra för självkänslan. Kram <3

Svar: Det är så himla sant! <3 Kramis
Netti Starby

#21 - Lena

Håller med i allt du skriver säger som i Djungelboken: vad nöjd med allt vad livet ger :)

Svar: Haha ja så himla klockrent! <3 Kramis
Netti Starby

#22 - elin

Sv: Ja dom är ju så dyra , helt sjukt!

#23 - Sofie

Riktigt bra inlägg <3

#24 - carolines

Vilken bra text. Tänkte på det idag också! Att man aldrig är nöjd med det man faktiskt har utan hela tiden suktar efter mer och mer.. Även om det bara är små saker så är det alltid något man faktiskt VILL ha! Oavsett om det är ett bättre boende, eller en sminkprodukt eller ett par nya skor. Tänk om vi kunde nöja oss någon gång, tror vi skulle bli lyckligare då! Men det är svårt. Kram på dig fina du! <3

#25 - ullie

ja lovar att det finns nån som är avis på dej så är det ju ofta
Du har två fina barn Alla Har inte barn kanske en sån sak ? fast jobb alla har inte jobb. ja du ser <3 =)
men jag är lika som dej ofta för de bor fint har fina möbler ja o min inredning . Vart bor du har ja frågat? ja bor i huskvarna vid jönköping =) kramar

Svar: Jag bor i Askersund som ligger några mil utanför Örebro! Kramis
Netti Starby

#26 - Henrik Olsson

Ja, det är viktigt att försöka bryta negativa tankemönster!

kramar

#27 - Kattis

Nog är vi alla lite avis ibland men som du skriver är det dumt att lägga massa energi på det när man istället kan vara glad över det man har och jobba mot det man vill ha!☺

#28 - Carro

Jag tror det är vanligt, att man saknar det man inte har, men som du skriver det är viktigt att fokusera på det man faktiskt har och göra det positivt! 💕

#29 - Amanda Jona [FOTOGRAF]

Så klokt skrivet! Avundsjuka leder sällan till något bra :)

#30 - Miss Philipsen

Avundsjuka är verkligen jobbigt, det är så vanligt att man hela tiden jämför sig med andra. Jag gör det konstant, speciellt när det kommer till utseende, (på grund av min ätstörning) och jag skäms att jag hela tiden dömer. Men jag sänker mig själv mest, jag ser allt det fina hos andra men inte mig själv.

Starkt av dig att jobba med avundsjukan, det kämpar jag också med. Ha en bra dag!

#31 - Lisa Karlberg

Jag känner mig avundsjuk på folk som har hus! Och på de som verkar väldigt lyckliga i sina förhållanden. Och de som inte är allergiska mot djur. Och de som har en "normal" pappa, och slipper vara ansvarig för sin. Men jag tror nog att det alltid finns de som är avundsjuka på andra. Jag blir lite avundsjuk när jag ser vilken stilkänsla du har, och vilka snygga kläder. Och att din kropp passar i kläderna (vilket jag inser kräver mindre godis och mer träning från min sida, men man kan ju känna lite avund att du har bättre karaktär då). Hahahaha

#32 - Natalia Richardson

Nu ska jag berätta en hemlis.
Jag har alltid flyttad till det ena stället till det andra. Har tänkt om jag bara få bo så dära om jag bara gå ner i vikt om jag bara hade mer pengar osv. Då kommer allt bli bra och jag kommer bli så lycklig.
Jag har kommit på så är inte fallet,spelar ingen roll om du bor i stort hus eller längenhet. Jag har dom sista tre åren bod i ett radhus med två våningar.
Nu är min dröm att bara ha en våning. Min kompis bor i stort hus i Täby och har fyra barn,henne har jag varit så avis på.. hon har egen poll i trädgården hon fick bli mamma och inte jag. Hon och familjen har bil det har inte vi.
Men när jag talar med henne,läser hennes blogg. Så ser jag hör jag att man inte bli mer lycklig av massa fina grejer pengar osv.
Ja jag är lycklig gift,men du ska veta ibland är vi så osams så det flyger saker här hemma. Så allt i andras liv är inte så perfekt som man tro,kram.

Powered by Jasper Roberts - Blog
Medlem i Better Bloggers <

Reggad på Commo.se <

<<

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog <

SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller blogg