Därför skriver jag inte om psykisk ohälsa

 
Ni som har läst min blogg en längre tid vet om att jag gick in i väggen för 9 år sedan och har kämpat på år efter år utan sjukskrivning. Jag har vägrat det eftersom ingen i min omgivning förstod sig på mig då jag trodde att sjukskrivningen skulle få mig att framstå som svag. Det var jag också när det var som värst. Jag var i min egna lilla bubbla, hade personlighetsförändringar, ångest och allt utlöste sig till återkommande panikångestattacker. 
 
 
 
Det har även hänt en hel del i mitt liv under dessa år. Min pappa gick plötsligt bort, jag flyttade till ett nytt samhälle före det, nya jobb inom kommunen som jag kämpade med tills jag äntligen fick jobb på USÖ. Det sista var separationen med barnens far för två år sedan och det har varit tufft med omständigheter, flytt igen och en massa motgångar. Förändringar har jag alltid haft svårt för då det har blivit lite för mycket av det under min resa. 
 
Men det jag vill komma fram till är att ämnet om min psykiska ohälsa är över!
 Jag mår inte bättre av att skriva om det och därför lyfter jag istället mina intressen här på bloggen. Jag vill i fortsättningen bara skriva om saker som får mig att må bra. Senast igår hade jag en riktig jobbig ångestdag men istället för att ligga hemma under täcket så åkte jag till jobbet och mådde mycket bättre när jag kom hem. 
 
 
 
 
Jag vill fokusera på bra saker, finna mig i nuet och aldrig tänka bakåt på dåliga saker som har hänt. 
 
Det är min andra medicin som är ett måste om jag någonsin vill vinna över hela skiten! På utsidan syns det inget, jag uppfattas som glad och pigg men i insidan finns det en osäker, ledsen och vilsen tjej som vill bli den person som jag var för 9 år sedan. 
 
Men det är ännu inte försent!
 
För er som inte har läst mina inlägg om psykisk ohälsa kan hitta dom här:
Att gå in i väggen del 1, del 2, del 3, del 4
 
Det finns fler inlägg men hann inte leta efter alla. Men dessa inlägg finns i kategorin personligt!
 
 
//PUSS
 

30 comments / Add your comment below

  1. Du har så rätt!! Fokusera dig på det som får dig att må bra. Umgås med de som har en positiv energi och inte trycker ner dig. Det finns allt för många personer som bär på för mycket negativ energi// kramiz

  2. Sund inställning, lyft intressen och sådant du tycker är kul och som får dig att må bra 🙂 Det är det som är så fint, att vi själva väljer vad vi vill dela med oss av och inte 🙂 Kram

  3. Netti, du är allt annat än svag! Du är mycket stark och det är inget fel med att öppna sig, det betyder inte att man är svag, tvärt om. Men jag förstår helt och hållet hur du menar och det är smart! Själv har jag gjort så att morgon-inlägget ofta blir lite tyngre och så försöker jag dela med mig av något positivt på eftermiddagen. Ps Vilka vackra teckningar på/av dig! Mycket vackra, de lyfter fram din skönhet <3 Kramar fina och starka du <3

  4. Ja du vi är många som kämpar och kämpat med den förbaskade utmattningssyndromet. Just nu har jag ramlat tillbaka igen vilket gör mig så ledsen och arg på allt och alla bara för att…Var rädd om dig fina du. KRamis Kamilla

  5. Men alltså ja, helt rätt inställning! Jag tror inte ett dyft på att man mår bättre av att ständigt skriva om sin psykiska ohälsa. Ibland absolut, men om jag dagligen fokuserar på den.. hur ska man då kunna ta sig därifrån?

  6. Det är ju bra att du kan fokusera på något annat. Jag mår dock bättre av att skriva om min psykiskt ohälsa, men alla är vi olika! 🙂 Hoppas du inte mår sämre av att läsa mina inlägg om psykisk ohälsa. kram

  7. Fina du underbara bilder på dej
    ja men det är rätt ja mår nog bara så dåligt just nu me allt så måste spy ut mej lite för att orka Tack ni orkar lyssna MEN som du säger ja försöker bra dagar att skriva positivt o skicka tlite positiva ord men iblan är bara gardinen nere o fsk tar skiten ur mej ja dör snart tror ja kramar fina du

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.