En vågad hårfärg

 
 Här visar jag er hårtoningen som min dotter använde när hon färgade sitt hår i fredags. Toningen håller upp till 15 tvättar och finns i många olika vågade nyanser. 
 
Du hittar hårtoningen här <— Adlink
 
 
Men hon hade behövt två förpackningar eftersom färgen räckte inte till exakt hela underhåret. Därför smetade jag först in färgen slingvis och då blev resultatet mycket bättre.
 
 
Hon blev i alla fall nöjd med hårfärgen och det är liksom det viktigaste. Men nästa gång kör vi på två förpackningar.
 
 
Därför tipsar jag er om denna hårtoning från Schwarzkopf LIVE Color XXL Ultra Brights som är en ny serie med extremt effektfulla och vågade nyanser. Hade jag inte varit så mörkhårig som jag är så hade jag gärna provat någon häftig nyans eftersom det blev så läckert.
 
 
//PUSS
 

0 comments / Add your comment below

 1. Oj denna blev det färg av i alla fall:) köpte en inpackning till mina tjejer med rosa färg men blev inte så mkt färg ,kramar o snyggt det blev

 2. vet du ja kopierar oxå ifårn en sida o du jätte gärna kopiera mina . du vet spara som med en bild det är samma ofta på dessa med rörliga oxå

 3. Ja, det blev ju jättefint! 😀
  Sv; ja, jag har gjort det sedan i januari och tänkte att det kunde vara roligt att fortsätta 😀

 4. Din hårfärg kan vara skadlig
  Hårfärgning som du köper i affären innehåller flera starkt allergiframkallande ämnen. De ekologiska färgerna är inte bättre visar Icakurirens granskning. Läs hela granskningen som pdf här!
  Av Victoria Lagercrantz, Publicerad 2014-03-28 08:30, senast ändrad 2015-11-20 23:31
  Konsument
  Dela på Facebook
  Tweeta
  De flesta kvinnor färgar håret. 60 procent av kvinnorna och 5–10 procent av männen i Europa färgar håret så ofta som 6–8 gånger om året, enligt EU-kommissionen.
  Och unga börjar färga håret allt tidigare. Drygt en fjärdedel av alla 12-åriga flickor – och var tionde 12-årig pojke – i Sverige har färgat håret någon gång, enligt en miljöhälsorapport från Karolinska Institutet som publicerades 2013.
  Risk för allergi och eksem
  Men det finns risker med att sätta färg i sitt hår.
  – Man vet att allergier och eksem på grund av hårfärgningsmedel ökar både i Europa och USA, säger Carola Lidén, professor i yrkeshudsjukdomar vid Institutet för miljömedicin (IMM) på Karolinska Institutet.
  – Ju tidigare du börjar – och ju oftare du färgar håret – desto större är risken att drabbas.
  Kemikalierna i färgen kan ge upphov till kontaktallergi med klåda, eksem, blåsor, fjällning och svullnader i ansikte och i hårbotten, samt på öron och hals. I enstaka fall har personer uppsökt akuten eftersom ansiktet blivit rött och svullet efter hårfärgningen.
  – Eksemen försvinner om man slutar färga håret. Men allergin är livslång. Och med den ökar risken att man utvecklar allergi mot liknande färgämnen som kan finnas i till exempel kläder, säger Carola Lidén.
  En tydlig trend är ekologiska och naturliga hårfärgningsmedel, som ska vara mer vårdande och skonsamma.
  Carola Lidén och hennes kollega Kerem Yazar, doktorand i miljömedicin på Karolinska institutet, har för Icakurirens räkning granskat innehållet i sex hårfärgningsmedel som gör håret brunt eller svart.
  • Tre av produkterna tillhör de vanligaste i svenska butiker.
  • Tre lanseras som ekologiska eller naturliga, och finns att köpa på nätet och i vissa hälsokostbutiker.
  Resultat: De tre konventionella hårfärgningsprodukterna innehåller tre–fyra starkt eller extremt allergiframkallande medel vardera.
  Skadliga ämnen i ekofärg
  Ett av de ekologiska preparaten, Sante örthårfärg, innehåller inga starkt eller extremt allergiframkallande kemikalier. Men det gör de andra två. I hårfärgen Tints of Nature finns sex sådana ämnen – och i hårfärgen Sanotint fyra. I båda dessa ingår till exempel det starka färgämnet PPD (p-phenylenediamin) som förbjöds i Sverige på 1940-talet, men som blev tillåtet igen när vi gick med i EU 1995.
  Den andra hårfärgen, italienska Sanotint, är en nyhet i hälsokostkedjan Lifes butiker runtom i Sverige. Färgen består av minst 98 procent naturliga växtextrakt från bland annat hirs, oliv och björk.
  Men den bruna färg som Icakuriren låtit granska innehåller också PPD. På produktens hemsida http://www.sanotint.se varnar man för att färga håret med färg som innehåller PPD medan man är gravid eller ammar. På själva förpackningen finns dock ingen sådan varningstext.
  – De två ekologiska innehåller färgämnen som är lika hälsovådliga som färgämnena i de tre konventionella hårfärgningsprodukterna, konstaterar Carola Lidén och Kerem Yazar.
  Man kan inte säga att en produkt som innehåller till exempel tre allergiframkallande färgämnen innebär lägre allergirisk än den som innehåller sex, förklarar de.
  – Mörkare nyanser innehåller ofta färre färgämnen men i högre koncentration jämfört med ljusare. Högre koncentration av ett ämne innebär större allergirisk.
  Är någon kulör "värre" än andra?
  – Man kan inte säga att svarta färger är värre än röda och bruna eller tvärtom. Risken för att bli allergisk beror på flera faktorer – som hur starkt det allergiframkallande ämnet är, hur mycket man får på huden, hur ofta man färgar, hudens kondition och så vidare.
  Tomma ord på förpackningar
  Carola Lidén och Kerem Yazar har nyligen – tillsammans med danska och amerikanska forskare – granskat hårfärgningsmedel i USA. Studien presenteras i tidskrift

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.