Dagens hårda skola

 
Som jag har nämt tidigare har min helg har varit lugn och skön då jag har princip mest vilat och haft det mysigt med underbart sällskap. Mindre roligt var det i söndags när jag spenderade halva eftermiddagen på bussen men det är tur att jag hade telefonen med mig som sällskap.
Hur skulle jag någonsin kunna klara mig utan den?
 
Kycklingklubbor med en god sallad är riktigt gott
 
 
God kväll sötnosar! 
 
Hoppas att ni har haft en härlig start på veckan och är utvilade efter helgen?
Nu har jag en tuff vecka framför mig eftersom barnen är hos mig. Nu menar jag inget negativt mot mina barn för dom är det underbaraste som finns. Men det handlar om deras läxor som dom behöver hjälp med och det jobbigaste är matematiken eftersom det har blivit så himla mycket nytt sedan jag läste matte i skolan samt att det är även nya sätt om hur man ska räkna ut vissa uträkningar.
Båda två ska högläsa varje dag och förutom det får lilleman oftast en läxa till som ska göras under veckan. Medan tösen har alltid engelska glosor plus en engelsk text att öva på, matte läxa och ibland även ett prov inom historia att plugga på. Ungarna är bara 7 och 10 år och så här mycket läxor hade dom redan förra året. Herregud vad jag är tacksam över att jag inte går i skolan mer haha. 
 
 
//PUSS
 

0 comments / Add your comment below

  1. Läxor kan bli lite mycket, speciellt i den åldern. Jag försöker hjälpa dem i min närhet så mycket jag kan eftersom att jag fortfarande har skolan inom mig och har läst alla ämnen inom det närmaste året. <3

  2. SÅ bra att du läser med dem och engagerar dig i deras läxläsning! jag pluggar till lärare, en av de absolut viktigaste faktorerna för att lyckas är stöd hemmifrån och föräldrar som tror att barnen kommer lyckas. Den tid du lägger idag kommer bana väg för e ljus framtid för ungarna

  3. min nioåring har svenska engelska och multiplikation varje vecka i läxa ,förra året fick hon extra läxa i svenska för hon läste inte med flyt så då tragglade vi varje dag tyckte Själv att det var stressande att hinna med.kramar

  4. Det är verkligen skillnad på hur vardagen ser när man har barnen hos sig eller inte 😀 Mattias har sällan läxor och när han har det så fixar han dem i regel själv, fast han går ju i åttan och då ser det ju lite annorlunda ut 😀 Jag kommer ihåg när han hade glosor som jag skulle förhöra honom på varje vecka under hela mellanstadiet. Hoppas du får en fin vecka nu med barnen <3 Kramar fina du <3

  5. Usch, låter som mycket läxor för den åldern.. Såå glad att jag inte heller går i skolan längre haha! Hoppas du har en bra start på veckan! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.