Att gå in i väggen del 1

Jag har lovat er sedan en lång tid tillbaka att jag ska skriva om mitt liv med panikångest. På min förra blogg hade jag börjat med 3 delar och eftersom det var så längesedan jag skrev inläggen så börjar jag om från början igen.
 
 
 Inledning

 Jag vet inte riktigt var jag ska börja men när tänker tillbaka på min uppväxt så började allt redan då. Min pappa såg alltid till att jag skulle göra saker i sista minuten. Jag stressade och stressade till vansinne. Min mamma var alltid stressad för att hon gjorde allt hemma, lagade mat, såg till att jag och min syster kom till dagis osv osv.

Jag ska börja skriva om psykisk ohälsa som är otroligt vanligt i dagens läge och för många händer det att man  går in i väggen. Det hände mig för 8 år sedan då jag har haft en lång resa och än idag fortsätter resan. Jag vill skriva om det här för att dela med mig och hjälpa andra innan det är försent.

Det här är del 1 med en inledning och det kommer bli många delar här framöver.

För att!

Varför jag fick panikångest?

Det handlar inte om de senaste åren av mitt liv utan det blir ända från min barndom tills den dagen då bomben slog ner.

Idag går jag till en beteendevetare och till hösten ska jag börja på en stresshanteringskurs som jag ser väldigt mycket fram emot. Förmodligen kommer jag även kunna dela med mig av det som jag lär mig där. 

Jag har tänkt på det här så himla länge med att dela med mig av mitt liv, mina tankar & varför det blev som det blev.

Fortsättning följer………

 

 //PUSS

 

28 comments / Add your comment below

 1. Vad starkt av dig att skriva om detta och jag hoppas det hjälper sådana som också gått in i väggen 🙁 Känner flera som varit där och det är inte okej att det ska behöva bli så egentligen. Kram och tack för ett bra skrivet inlägg. Kram <3

 2. Så fint av dig att dela med dig och försöka hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Och som du säger, i dagens samhälle är det väldigt vanligt med panikångest, ångest, att gå in i väggen etc, bara jag känner ett bra antal personer som har några eller alla av dem där sakerna och jag vet hur det kan påverka en person.
  Jag har också haft ångest förut, får det ibland, men man måste verkligen tänka positivt även om det verkligen inte är det lättaste, och hitta något som får en på andra tankar.
  Kramis

 3. Så fint av dig att dela med dig och försöka hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Och som du säger, i dagens samhälle är det väldigt vanligt med panikångest, ångest, att gå in i väggen etc, bara jag känner ett bra antal personer som har några eller alla av dem där sakerna och jag vet hur det kan påverka en person.
  Jag har också haft ångest förut, får det ibland, men man måste verkligen tänka positivt även om det verkligen inte är det lättaste, och hitta något som får en på andra tankar.
  Kramis

 4. Så fint av dig att dela med dig och försöka hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Och som du säger, i dagens samhälle är det väldigt vanligt med panikångest, ångest, att gå in i väggen etc, bara jag känner ett bra antal personer som har några eller alla av dem där sakerna och jag vet hur det kan påverka en person.
  Jag har också haft ångest förut, får det ibland, men man måste verkligen tänka positivt även om det verkligen inte är det lättaste, och hitta något som får en på andra tankar.
  Kramis

 5. Så fint av dig att dela med dig och försöka hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Och som du säger, i dagens samhälle är det väldigt vanligt med panikångest, ångest, att gå in i väggen etc, bara jag känner ett bra antal personer som har några eller alla av dem där sakerna och jag vet hur det kan påverka en person.
  Jag har också haft ångest förut, får det ibland, men man måste verkligen tänka positivt även om det verkligen inte är det lättaste, och hitta något som får en på andra tankar.
  Kramis

 6. Så fint av dig att dela med dig och försöka hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Och som du säger, i dagens samhälle är det väldigt vanligt med panikångest, ångest, att gå in i väggen etc, bara jag känner ett bra antal personer som har några eller alla av dem där sakerna och jag vet hur det kan påverka en person.
  Jag har också haft ångest förut, får det ibland, men man måste verkligen tänka positivt även om det verkligen inte är det lättaste, och hitta något som får en på andra tankar.
  Kramis

 7. Så fint av dig att dela med dig och försöka hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Och som du säger, i dagens samhälle är det väldigt vanligt med panikångest, ångest, att gå in i väggen etc, bara jag känner ett bra antal personer som har några eller alla av dem där sakerna och jag vet hur det kan påverka en person.
  Jag har också haft ångest förut, får det ibland, men man måste verkligen tänka positivt även om det verkligen inte är det lättaste, och hitta något som får en på andra tankar.
  Kramis

 8. Så fint av dig att dela med dig och försöka hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Och som du säger, i dagens samhälle är det väldigt vanligt med panikångest, ångest, att gå in i väggen etc, bara jag känner ett bra antal personer som har några eller alla av dem där sakerna och jag vet hur det kan påverka en person.
  Jag har också haft ångest förut, får det ibland, men man måste verkligen tänka positivt även om det verkligen inte är det lättaste, och hitta något som får en på andra tankar.
  Kramis

 9. Så fint av dig att dela med dig och försöka hjälpa andra som råkar ut för samma sak. Och som du säger, i dagens samhälle är det väldigt vanligt med panikångest, ångest, att gå in i väggen etc, bara jag känner ett bra antal personer som har några eller alla av dem där sakerna och jag vet hur det kan påverka en person.
  Jag har också haft ångest förut, får det ibland, men man måste verkligen tänka positivt även om det verkligen inte är det lättaste, och hitta något som får en på andra tankar.
  Kramis

 10. Ja att skriva av sig är ett bra sätt, skälv har jag skrivit i bloggen om misshandel och destruktivt förhållande som jag haft en gång i livet ..starkt av dig kramen

 11. Vad roligt att du ska börja med det. Inte roligt det man har varit med om men det är en erfarenhet och som kan hjälpa andra. Har jag inspirerat dig? Kramis

  1. Haha man skulle kunna tro det men jag skrev de tre första delarna för nästan två år sedan på min förra blogg. Nu har jag kopierat inläggen och gjort lite ändringar på meningarna bara. Såhär två år senare tycker jag att vissa meningar hade riktigt dålig grammatik haha! Kram

 12. Starkt att du pratar om det och delar med dig! Så otroligt många som lider i tysthet och tror att det är dem som det är fel på fast det inte är det. Jag möter hela tiden människor i mitt arbete som lider av psykisk ohälsa och jag har själv mått riktigt dåligt tidigare i mitt liv, men genom en underbar psykoterapeut som fick mig att inse att det inte var mig det var fel på utan min livssituation blev jag bitvis starkare och idag mår jag bra och har kraft och ork att hjälpa andra med liknande problem. Jag tror att en av mina styrkor i mitt arbete är att jag är ödmjuk och vet hur olika man kan må och uppleva sin livssituation även om det på ett papper i regel benämns som "Utmattningsdepression", "Panikångest" eller liknande. Dessa begrepp är sällan samma sak för två personer då det är olika saker som har orsakat att det har uppstått. Önskar att fler vågade prata om psykisk ohälsa så det kommer fram hur vanligt det är och framför allt det du skriver att stress under uppväxten formar hur vi hanterar saker senare i livet. Jag blir fortfarande stressad av många saker, men lär mig varefter hur jag ska hantera det som får mig att må dåligt. Ser fram emot att få läsa fortsättningen! Stor kram <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.