Pokerface

 
Det är inte alltid det syns på utsidan hur man egentligen mår.
En person som ser fräsch ut kan må väldigt dåligt i själen och jag har märkt att det finns många som inte förstår det. När jag mådde som sämst kunde jag uppfattas som dryg eftersom ångesten gjorde att jag hamnade i en bubbla och uppfattade inte allt vad folk sa till mig. Jag var så koncentrerad på hur jag betedde mig och rädslan att ångesten skulle bryta ut gjorde att jag blev helt personlighetsförändrad. 
 
I höstas när jag kom in i en ny jobbig fas efter separationen med barnens far trodde många på jobbet att jag skulle bli sjukskriven men min envishet tog över allt.
Här om dagen frågade en kollega om hur jag mår nu för tiden?
Jag berättade sanningen att jag inte mår bra alls men försöker göra det bästa av situationen för att klara av min vardag. Händer det minsta lilla jobbiga sak bryter jag ihop totalt. Hon sa att hon trodde att jag mådde bra eftersom jag ser så fräsch och glad ut hela tiden.
Men hallå!
I mitt yrke där jag träffar människor dagligen kan jag inte visa mitt riktiga jag för det är liksom patienterna som ska vara i fokus. 
 
Egentligen hade jag kunnat ge upp helt!
Sluta sminka mig, sluta borsta håret, klä mig i fula kläder och supa ner mig varje dag.
Men gjorde jag det?
Nej! 
 
Hon sa att jag är en väldigt stark person som har kämpat så mycket för hon trodde verkligen inte att jag skulle klara det här. Då blev jag förvånad! Är jag stark?
Jag som alltid har trott att jag är svag eftersom kroppen sa ifrån för flera år sedan. 
 
OBS! Detta inlägg handlar inte om något personligt utan jag vill bara lyfta det här med att må dåligt inombords utan att det syns på ytan. Mitt började efter en långvarig stress och därför klarar jag inte av stress och stora förändringar som jag inte kan påverka.
 
 
 
 
//PUSS
 

0 comments / Add your comment below

 1. Mitt mående syns tydligt på utsidan. När jag mår dåligt så syns det i ögonen och på sättet jag pratar – ja till och med mina kläder. Om jag inte väljer aktivt och med stor kraft att dölja det, men oftast syns det på kläderna. Så hoppas på mycket färgglatt och personligt i garderoben i sommar. För då tänker jag INTE må dåligt 🙂

 2. Helt riktigt! Det är sällan det syns utanpå hur man egentligen mår inombords. Många måste ju "skärpa sig" på jobbet och inför barnen etc. Och jag tror att det är tur, man kan ju inte bryta ihop totalt då skulle ju hela ens liv rasa. Hoppas du snart mår bättre. Har själv gått igenom två separationer från mina barns pappor och jag kan ibland må dåligt för det nu också fast det är så länge sedan. Mest dåligt samvete för barnen för att man inte lyckades hålla ihop och sådant. Ha en fin dag. Varm kram Annika

 3. Känner så väl igen alltihop du skriver om. Det är inte alltid man mår bra inombords fast man verkar så glad och positiv på jobbet. Men när man är ensam och man kommer hem från jobbet känner man sig inte lika stark. Starkt skrivet. Kram från mig.

 4. Jaa visst är det så, tänk om ALLA skulle en dag klä sig efter deras mående å tillstånd , Gud vad det hade kryllat av "galningar" ute hade nog folk tyckt , men sanningen är inte alltid vackert , men det vackra med de är att det ÄR sanningen , styrka är Att fortsätta gå efter Alla fall å skrapsår ????

 5. Så bra skrivet! Har vart samma för mig dom senaste månaderna, man ser fräsch ut så folk tror automatiskt att man är lycklig, men frågar någon i ett visst sammanhang hur man mår så kan man bryta ihop totalt.. Kramar!

 6. Tycker detta var ett intressant inlägg!
  Dock kan utsidan visa sig väldigt olika på olika personer.
  Och ibland kan jag själv se ut och bete mig olika.
  Ibland är jag extremt duktig själv på att bita ihop, för att sedan komma hem och gråta, och kanske tom halvt supa ned mig.
  Andra dagar kan man vara "grå" till utseendet, och kanske halvt gråta för minsta lilla även bland folk.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.