Att ha komplex

Det här med komplex är hur vanligt som helst och jag kan erkänna för er att jag har alltid haft komplex för min näsa. Jag tycker att den ser enorm ut och ibland när jag kollar mig själv i spegeln så ser jag bara en enda stor näsa som täcker hela ansiktet. Men egentligen är det inte så utan det är bara något som jag har fått för mig. Det är samma sak som när en anorektiker kollar sig själv i spegeln då personen ser något helt annat. Usch det är verkligen hemskt att det kan bli så.
 
Min komplex för min näsa gör att att jag blir extra fixerad vid fotografering då jag avskyr när näsan ser större ut än vad den är. Det kan bli så i vissa vinklar därför är jag väldigt noga med hur jag poserar framför kameran och då menar jag närbilder på mitt ansikte. 
 
Nu kanske många undrar varför jag inte har gjort något åt min näsa för att slippa mitt komplex?
Visst kan jag operera min näsa för att slippa dessa problem men det kommer jag aldrig någonsin att göra. För att det känns väldigt onödigt och istället jag kan förstå dem som är födda med en missbildad näsa att de behöver operera sig. Min näsa är helt normal och inte alls så stor som jag tror och jag måste lära mig att min näsa faktiskt kan ha någon slags charm trots allt. 
 
Självklart tänker jag även på mina barn!
Vad skulle jag vara för någon slags förebild för dem om jag opererade min näsa? Samhället är redan tillräckligt utseendefixerad att det sista jag vill göra är att lära mina barn att göra sådana onödiga saker. 
 
Kom ihåg!
Du är fin som du är, du duger som du är, det finns ingen annan som dig och det är just det som gör dig extra unik.
 
 
 
//PUSS
 
♥ 

0 comments / Add your comment below

 1. Alla har vi något vi stör oss på och komplex finns alltid men som du säger man får lära sig att leva med det. Jag brukar tänka att det finns dem som inte kan gå, prata, höra eller se, det om något är en mardröm för mig då blir också mina komplex ganska små. Man ska vara glad för den man e. Bra inlägg och du är fin, inte ens tänkt på din näsa. Kram

 2. Man kan uppleva saker mer än andra ser det o går det till att man mår dåligt över det är det ett val att själv bestämma sig att göra något. Men oftast är det inte så utan man hittar fel på sig själv som inte är realistiska till IRL …du är fin som du är 🙂 fin dag kram

 3. Jag hade komplex för min näsa när jag var yngre, för att jag tyckte att den var annorlunda jämfört med andra näsor. Men jag insåg att jag behöver acceptera den, för att operation är absolut inget alternativ för mig. Jättebra inlägg.

 4. Även om det kanske inte hjälper så tycker jag att du är otroligt vacker, och det är ingenting som jag som utomstående tänkt på alls! <3
  Jag har jätte komplex över mina överarmar och bålen då det bara känns pluffsigt allting haha.. Alltid haft kraftiga överarmar hur mycket jag än tränar.
  Jättebra inlägg! Kram!

 5. Jag gillar inte heller min näsa och har lite födelsefläckar på den som jag inte gillar, samt gillar inte mitt leeende i vissa vinklar, det är alltid något man har komplex för, samt numera gillar jag inte min midja efter graviditet heller
  Du är fin som du är,

 6. Så bra skrivet. Däremot tror jag att man kan vara en lika stor förebild med operationer som utan. Däremot om det är et komplex det gäller så sitter det ju främst i huvudet, så inga operationer i världen kommer hjälpa komplexet.
  Jag tyckte att jag var lika fet förra året då jag vägde 10 kilo mindre. För det var inte storleken som var grejen utan tankarna om mig själv. Vilka sitter kvar, men då är det ju tankarna jag får jobba med ^^

 7. Har också komplex för en del saker på min kropp och måste säga att jag skulle göra vad som helst för att få din snygga platta mage 🙂 Och din näsa är det absolut inget fel på heller! Du är snygg helt enkelt! Och som du säger…barnen behöver känna att det är helt okej att se ut som man gör och att det viktiga i livet är hur man är inuti!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.