Pizzabullar

 
Förra sommaren bakade jag pizzabullar för första gången och det blev riktigt smarrigt. Perfekt att frysa in och bara plocka fram som mellanmål eller till sommarens alla utflykter.
 
 
Jag testade att även baka in dom som piroger och det blev lika gott det med haha!
 
 
 Här kommer receptet om hur jag bakade pizzabullarna.
 

Deg:

 75 g smör

 6 dl mjölk

 50 g jäst

 2 tsk salt

 1 msk socker

 1 ägg 

 13 dl mjöl

 

 Tomatsås:

 4 dl krossade tomater

 2 dl tomatpuré

 2-3 msk oregano

 

 Fyllning:

 300 g skinka

 4 dl ost

 

 Tillagning:

1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.

2. Smula ner jästen i bunken och tillsätt mjölk blandningen, salt och socker. Rör om så att jästen smälter.

3. Tillsätt ägget och ca. 13 dl vetemjöl . Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl.

4. Låt jäsa i 30 minuter.

5. Hacka skinka i små bitar, blanda i kryddorna.

6. Arbeta degen lite och dela den i två delar.

7. Kavla ut till en rektangel, 1/2 cm tjock.

8. På varje del bred på 1 dl ketchup, men lämna ca. 1 cm utan ketchup på ena långsidan, (så att rullen håller ihop senare).

9. Strö på 1/2 av fyllningen på varje rektangel, skinkan med kryddor och osten (spara lite ost till garnering).

10. Rulla ihop som en rulltårta.

11. Sätt på ugnen på 225 grader.

12. Skär rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.

13. Låt jäsa i 15-20 minuter.

14. Pensla på med uppvispat ägg.

15. Strö lite ost på bullarna som garnering.

16. Gräddas mitt i ugnen i ca. 8-12 minuter.

17. Serveras varma.

 
//PUSS
 
❤️
 
 

0 comments / Add your comment below

  1. Hej! Just nu har jag en tävling på min blogg, kika in om du är intresserad, vore super kul!
    Istället för att skrolla bland inläggen så hittar du tävlingen under kategorin Tävlingar/Samarbeten.
    Ha en fortsatt bra dag.
    Kram 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.