Bort med talg

 
Min hy har överskott av talg som gör att mitt ansikte är alltid fet och glansig. Det är så himla jobbigt och jag avskyr det. 
 
 
Nu har jag laddat med B5-vitaminer som ska vara bra mot talg efter ett långt uppehåll från dessa vitaminer. Ansiktstvätten från neutrogena använder jag varje kväll i samband med dusch. Men nu ska jag bli duktigare på att använda den som en ansiktsmask eftersom då rengörs hyn från djupet och tar bort talg och smuts på ett skonsamt sätt.
 
 

 Nästan varje kväll när mitt ansikte är nytvättad brukar jag använda en pormaskklämma för att få bort överflödig talg på mina problemområden.

 
Detta är ett effektivt verktyg för att göra rent porer. I ena änden är den spetsig och i den andra änden är det en ögla. Den spetsiga delen används för att sticka hål med och öglan används att komma åt att klämma runt porerna.
 
Nu ska jag bli duktigare på det här för jag är verkligen så himla trött på min hy!
 
 
//PUSS
 
 ♥

21 comments / Add your comment below

 1. Hej. Vilket bra tips om porerna. Jag ska se på Eurovision ikväll. Hoppas att det går bra för Frans. Hoppas att du får en skön lördag. Kram.

 2. Låter som en skön grej. Har dock hörr att det inte e bra att klämma pormaskar och sådant. Vi verkar ha samma hy. Kul tips. Kram

 3. Tycker Neutrogena har kanonprodukter! Men det där lilla verktyget hade jag ingen aning om att det fanns. Var köpte du den?:)
  Kram

 4. Tror inte att du har fet hy egentligen. Du är precis som jag runt 35 och ska inte försöka tvätta bort det feta. Ju mer starka grejer du använder desto mer överproducerar din hy. Var snäll mot den, den ska hänga med ett tag.
  Mild rengöring som helst inte löddrar, bra exfoliering (gärna mild syrapeeling eller enzympeeling) och massa bra återfuktning i form av serum och kräm.
  Att du klämmer ut talg och pormaskar dagligen bidrar också till att du "stör" din talgproduktion.
  Bättre lite fetare hy än torr, vi brukar slippa rynkor 😉
  Kör på blotting papers istället. Dutta mot huden så sugs fettet upp. Såna och ett bra mattande puder är guld om man gillar lite mattare hy!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.