Jag ska få hjälp

Det är en sak som jag har inte hunnit berätta för er!
 
I tisdags var jag på mitt första besök hos Regionhälsan för en bedömning om min psykiska ohälsa. De bedömde mig direkt att jag behöver hjälp och det känns så himla skönt. Jag har alltså gått runt med den här skiten i åtta år utan att ha fått någon hjälp och det hade dem svårt att förstå hur jag har klarat mig.
 
Men i det lilla samhället som jag tvingas bo i har inte hjälpt mig på grund av för lite resurser tror jag och de tyckte det var ännu konstigare att en läkare från vårdcentralen skrev ut medicin till mig utan att ens ha träffat mig och ingen uppföljning efter det heller.
 
Nu har de från Regionhälsan skickat en remiss men tyvärr kommer det att dröja till hösten innan jag får min första tid hos dem på grund av den långa kön. Men det känns ändå skönt att jag vet att det kommer bli av. Regionhälsan har även kontaktat min chef som föreslog att jag skulle söka dit efter att jag har brutit ihop på jobbet flera gånger.
 
Den stora orsaken till min psykiska ohälsa är långvarig stress då jag inte kan hantera det längre. Visst finns det många bitar som har hänt runt om kring under alla dessa år men grunden handlar om stress.
 
 

 
 
//PUSS
 

0 comments / Add your comment below

 1. Måste kännas helt fantastiskt att veta att du ska få hjälp!! Starkt gjort av dig att bara söka hjälpen. Hoppas det vänder!! Kram

 2. Gud va glad jag blir för din skull att du ska få hjälp, starkt jobbat gumman <3 finns här vet du.
  sv; Ja de hoppas jag med, ibland tar de så lång tid innan de granskat ett inlägg haha blir galen 😛 va gör du idag?

 3. Tråkigt att höra att du mår dåligt, men jättebra att du äntligen ska få den hjälp du , och alla andra som mår dåligt, förtjänar! Träligt att det ska ta sådan tid bara :/ Ta hand om dej! Jättefin bild på dej <3

 4. Vad skönt att du äntligen kommer få hjälp! Det måste kännas som en liten lättnad. Beklagar verkligen det sorgliga beskedet om din vän, verkligen fruktansvärt!! Styrkekramar till dig <3

 5. Vad skönt att äntligen få hjälp efter så länge! Önskar att jag också skulle vågat söka hjälp då jag mådde som värst för några år sedan.

 6. sv: Ja en sån knapp borde jag fixa på min blogg.
  Det finns för mycket stress och press i denna samhälle. Du duger ändå! du är värdefull! inte på grund av vad du gör eller din kapacitet utan för att du är en människa, en person.

 7. Oh skönt, skönt att veta det också för dig, sjukt att det ska vara så långa köer, det är ju ändå människor mående det handlar om

 8. Vad skönt att du ska få hjälp! synd bara att du ska behöva vänta så länge. Men bra att du fått in en fot!
  Kramar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.