Jag har varit den fula ankungen

Från mellanstadiet fram tills jag gick ut 9:an fick jag höra konstant hur ful jag var! 
Men jag håller med att jag såg inte direkt bra ut på den tiden men man har ändå inte rätt att få höra sådana saker hela tiden.
Jag hade ett stort fluffigt hår, fula glasögon, synliga fräknar som jag hatade på den tiden och tandställning som jag skämdes över. När jag började högstadiet hade min syn blivit så pass bra att jag inte behövde glasögon längre, tandställningen togs ur men jag var fortfarande ful.
Mina föräldrar köpte aldrig fina kläder till mig så jag såg ut som “hej kom och hjälp mig“. En kompis till mig sa att jag hade en stor rumpa fast jag egentligen inte hade det men komplex fick jag ändå. Därför hade jag alltid på mig längre tröjor som kunde täcka rumpan och det såg inte heller klokt ut. 
 
När jag såg alla andra snygga tjejer på skolan blev jag så avundsjuk på dem då jag önskade mig att jag kunde bli  lika snygg som dem. 
Självklart kommer skönheten innifrån men på den tiden räckte det inte för jag mådde verkligen dåligt av det. Synd att jag inte har bilder på mig från den tiden men om jag skulle hitta någon bild så ska jag självklart visa den för er. 
 
Men en dag så vände allt!
När jag började i gymnasiet började jag använda snyggare kläder och det var som att komma in i en helt ny värld för mig. Killar började flirta med mig, de busvisslade efter mig till och med de elaka killarna från högstadiet kollade in mig. 
Jag lärde känna en ny tjej som blev min kompis och jag frågade henne om min rumpa var stor och fick svaret nej. Den dagen blev det som en befrielse för mig då jag dumpade långa tröjor och kunde stolt visa upp min rumpa i tighta jeans utan att skämmas.
 
Men förutom det här ytliga så hände det mer positiva saker i gymnasiet. Mina betyg blev hundra gånger bättre för att jag trivdes mycket bättre i skolan. När jag blev kallad ful mådde jag så dåligt att jag inte orkade plugga och då fick jag inga bra betyg. 
 

 
 
Det var en kort berättelse från mitt tidigare liv i den känsliga tonåren.
 
 
//PUSS
 

0 comments / Add your comment below

 1. Ja ofta är det så att dom som är söta blir mobbade för de andra är avis 🙂 men nu är du fin så det kan dem ha 🙂 skön dag kramen

 2. Vad kul att du vågar berätta något mer personligt, det gillar jag. Jag menar det var ju förr. Människor är så dumma verkligen. Kan förstå din känsla. Ingen har rätt att klanka ned på någons utseende. Bra inlägg verkligen. Tummen upp för det. Kram

 3. Tråkigt att det alltid ska finnas några som ska komma med dumma kommentarer när man går i skolan. Jag blev också mobbad av både tjejer och killar under hela högstadiet. Som tur var så hade jag några riktigt bra kompisar under den perioden.
  Du ser jättebra ut. Tack för att du delar med dig. Kram.

 4. Fina du, så så bra att du delar med dig av detta för dem som går igenom detta just nu. fina du!
  sv: Det var supergott också, verkligen!
  Kram

 5. Barn/ungdomar kan verkligen vara så otroligt elaka. Starkt av dig att dela med dig av din historia och vad otroligt skönt att det vände!
  Du är otroligt vacker och du verkar ha en lika vacker insida! Kram

 6. Så bra inlägg! Känner igen det där så väl. Hela min uppväxt har jag haft svår akne och den sitter i fortfarande (inte lika illa dock) och jag har alltid fått höra hur ful jag är och aldrig haft några vänner knappt 🙁 Blir ledsen när jag läser ditt inlägg eftersom jag vet EXAKT hur du hade det då. Nu bryr jag mig inte så mycket längre, jag har några få vänner som jag älskar högt och även en fantastisk fästman och barn så livet blev bra tillslut <3

 7. Människor kan vara såna svin ibland. I avseendet skönhet är det väl extra lätt att vara det eftersom vi uppfostras till att utseendet är en av de saker som betyder allra mest. Som kvinna kanske det enda som betyder så mycket. Jag skulle önska att folk bara höll tyst om sina åsikter. Även om en person skulle vara ful ur ett mera allmänt perspektiv ger det inte människor rätten att tala om detta för hen. Jag beklagar att du behövde omge dig med sådana människor under din skoltid. Och tack för att du delade med dig! Viktigt att belysa mobbning och normer.
  Själv fick jag också alltid höra att jag var ful, men när jag nu ser tillbaka på bilder inser jag att det inte stämde. Som bebis var jag väldigt ful, men i skolålder var jag faktiskt en av de sötaste. Jag passade dock inte in i normen där jag växte upp och jag hade en ganska annorlunda personlighet med udda intressen, dessutom var jag glasögon. Allt det där är sådant som lätt gör att man blir mobbad. Fick höra att jag var ful även under gymnasiet och precis innan jag flyttade ifrån den lilla hålan är jag var 19 brukade folk öppna fönstren och skrika efter mig att jag var ful och en "jävla arab" (tydligen är det jättehemskt att ha ett utländskt utseende och det värsta då om man ser "arabisk" ut). Sen flyttade jag till Stockholm och på bara några dagar blev allt helt annorlunda. Folk vevade ner rutorna för att busvissla efter mig, nya vänner berömde mig för mina striking good looks, jag fick agera smakråd i frågor om mode, när jag gick till en bar eller klubb kom det alltid fram folk och raggade på mig och det var folk som såg bra ut, jag fick en snygg pojkvän (tyvärr det som gjorde att jag stannade så länge i en relation som egentligen bara var destruktiv, jag var så himla upptagen med känslan av att äntligen räknas som den snygga och få vara med den coola, snygga killen) och blev flera gånger stoppad av modellscouter.
  Det är helt enkelt ganska fascinerande att se vilka skillnader som görs på skönhet bara inom Sverige. En sak som är sjukt het i en stad blir oattraktiv i en annan. Det är också väldigt lätt att hamna i ett fack… och utseendet ges alldeles för stor betydelse.
  PS: Fräknar är jättefint!

 8. Känner igen mycket i vad du skriver, jag var väldigt rund och hade rött hår och det var kanske inte så populärt..barn kan vara väldigt elak och ibland undrar jag vad det är som gör ett att ett barn väljer att vara så elak mot andra barn.. Men du är vacker och står på egna barn så njut av den du har blivit idag.. Kram

 9. jag var väldigt utanför fram tills gymnasiet då började jag också blomma ut mera, då såg jag också att killar kollade in mig och jag kände mig snygg t.om ibland, så skoltiden innan där var jag inte så vidare söt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.