Att vara gammalmodig

Jag minns när jag var liten så tyckte jag alltid att mina föräldrar var så himla gammalmodiga och att jag var avis på andra som hade föräldrar som var mer ungdomliga till personligheten.
 Min mamma är inte alls gammalmodig utan det var bara något som jag tyckte när jag var liten haha.
 
Det som jag ska komma fram till är att tiden förändras hela tiden mellan generationerna!
När mina föräldrar var barn hade de klumpig tv med endast svart/vit bild och telefonen hade en nummerskiva samt en sladdkontakt som var så kort att man fick sitta kvar på samma plats när man pratade i telefon. 
 
När den trådlösa telefonen kom till vägrade mina föräldrar att skaffa en sådan och jag tyckte att de var så tråkiga och gammalmodiga. Vi hade inte heller någon dator eller internet men mina föräldrar skaffade sig en dator typ 10 år senare än alla andra. Jag minns också min mammas första mobiltelefon som var stor som en tegelsten och den fick jag låna ibland men det dröjde länge innan jag fick min första egna mobiltelefon. Det var en Nokia 5110 minns jag och det var så coolt att jag kunde spela Snake haha!
 
Nu tänker jag på hur mina barn är uppväxta då de är vana vid både platt-TV, smartphone, surfplatta, trådlös internet och mycket mer. Det är helt sjukt hur tekniken utvecklas och det tillverkas bara mer och mer prylar som egentligen är onödiga.
 
Det jag ville komma fram till är att jag är gammalmodig för mina barn eftersom jag lever in från min uppväxt. Att vara ute och leka istället för att sitta inne vid datorn, spela sällskapsspel istället för att spela på telefonen, att baka tillsammans istället för att surfa runt på surfplattan.
Nu menar jag inte att jag förbjuder mina barn att använda internet via smartphone//surfplatta men jag är glad över att de klarar sig utan sådant då vi kan göra andra saker istället.
 
 
 
//PUSS
 

0 comments / Add your comment below

 1. jag är också gammalmodig så!! Barn ska jag ju inte ha, men med mig själv och Erik. Våra planerade aktiviteter innebär nästan aldrig att se film eller spela på dator utan det är sällskapsspel och basket och kendama, promenad och geocaching utan gps!

 2. Jag är så glad att jag är född 90 och inte växte upp i en värld med internet. Visste går allt framåt, lite väl snabbt ibland kan jag tycka men jag anser att barnen som växer upp idag missar en underbar barndom som jag fick men precis de sa min mamma om min barndom eftersom jag hade VHS filmer att se på 😉

 3. Ja det är helt sjukt hur tekniken hela tiden utvecklas. Undrar hur samhället kommer se ut inom tekniken om kanske 10 år?

 4. Jag är glad att jag växte upp när jag växte upp, är född på 80-talet och skulle inte vilja vara tonåring nu. Kram

 5. Jag är superglad att jag växte upp precis innan allt sådant tekniskt blev världens grej så jag hann leka utomhus och sådant, sjukt bra tid. 90-talet 😉
  sv: tack så jättemycket fina!
  Kram

 6. Tekniken har verkligen utvecklat och jag är ju född i slutet av 80-talet så är mer eller mindre ett 90-tals barn skulle jag säga. Men jag är en teknik nörd och vart den sen liten så, så fort det kom en ny teknik så var både jag och min pappa helt inne i att lära oss den haha Dock så tycker jag det är lite tråkigt att många väljer att sitta inne framför datorn, tvn, mobilen eller platan istället för att gå ut och röra sig, träffa folk, leka. Vi försöker alltid se till att R’s syskon barn är aktiva när dom är här istället för att sitta med deras plattor.

 7. Intressant inlägg. Man är ju barn av sin tid så det följer ju med en även då man har barn. Barn tar till sig förändringar och kan anpassa sig efter det bättre än vuxna. Vuxna analyserar för- och nackdelar mer än vad barn gör då nya saker kommer. Och det är nog det som är det typiskt gammalmodiga som många barn känner att föräldrarna har haha.

 8. Åh tänker bara på när jag var liten, då fanns det ju inte ens DVD haha! Gud så saker har förändrats, hade man ens nämnt att något som netflix skulle uppfinnas så hade man ju bara skrattat!

 9. jag kan också känna mig gammalmodig ibland. jag är dessutom glad att jag fick vara barn när jag var det och var ute och lekte massor innan all teknik tog över. 😛
  sv; ja det tycker jag med att det är! 😀 kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.