Fågelbo-kakor

I lördags fick jag mig ett ryck då jag ville baka något gott och efter att ha kollat runt på olika recept så fastnade jag till slut för något. Det blev kakor som ska föreställa fågelbon med ägg på. Perfekt inför påsken!

 

 

Såhär såg kakorna ut ogräddade och runda skulle de vara. 

 

 

Men istället blev de fyrkantiga men det fick duga ändå.

 

 

 
Resultatet blev fyrkantiga fågelbon men goda blev de trots allt. Sådär sega med en god chokladsmak och därför delar jag med mig av receptet.
Ni kanske lyckas få dem runda istället?

Ingredienser:

• 4 dl vetemjöl

• 1 1/4 dl kakao

• 1 ½ tsk bakpulver

• 115 g smör, rumstempererat

• 3 dl strösocker

• 2 ägg ½ tsk vaniljpulver

• Godis-ägg och ca 1 dl strösocker att rulla kakorna i

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Ställ åt sidan. 3. Vispa ihop smör och socker i några minuter tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj och fortsätt vispa. 4. Blanda i dom torra ingredienserna tills det precis går ihop och är helt blandat. 5. Häll upp ca 1 dl strösocker i en skål. Ta en bit av degen och rulla till en boll. Doppa den i sockret tills den är helt täckt i socker. Lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt. Fortsätt så med resten av degen.6. Tryck sedan ner tummen i mitten av varje boll så att den plattas till lite och så att det blir en liten grop i mitten. Grädda sedan kakorna i ugnen i 10-12 minuter.
7. Direkt när kakorna tas ut ur ugnen, tryck ner godis-ägg i mitten. Låt svalna.

 

 Så här skulle kakorna egentligen se ut!

 

/PUSS

 

0 comments / Add your comment below

  1. vilka söta kakor. dom ser goda ut! 🙂
    sv; ja det är så mysigt när man samlas och äter gott tillsammans. 🙂 haha ja, mamma bjuder alltid på sån god mat! kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.