Mattips!

 
Efter allt tjat om julmat så tänkte jag bryta trenden med en annan maträtt. Det är en maträtt som jag lagade för några veckor sedan och det blev så gott att jag bara måste dela med mig av detta recept. 
 
Eller egentligen gick jag inte efter något recept utan expermenterade istället och nu ska jag beskriva hur jag gjorde denna maträtt.
 
 
 
Ingredienser:
 
Kycklingfilé
 
1 paket bacon
 
2 stycken auberginer
 
2 stycken gula lökar
 
3 dl matlagningsgrädde
 
2 dl crème fraiche
 
3 matskedar tomatpuré
 
Kycklingbuljong
 
salt
 
svartpeppar
 
 
 Gör så här:
 
1. Hacka löken, skär kycklingen och bacon i bitar, skiva auberginerna. 
 
2. Stek kycklingen tills det blir lite färg och häll i därefter löken.
 
3. Stek bacon i en separat stekpanna. 
 
4. Häll i auberginerna och efter någon minut även bacon. 
 
5. Häll i grädde, mjölk, kryddor och tomatpuré och låt det puttra en stund.
 
6. Krydda på mer vid behov medan pastan kokas. 
 
 
Jag hade tänkt även ha i färska champinjoner men glömde det den här gången. 
 
 
/PUSS
 

0 comments / Add your comment below

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.